Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Balti Paste
- 280 g fresh coriander, leaves and stalks, cut in pieces
- 2 fresh red chillies, halved, deseeded
- 15 garlic cloves
- 40 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 150 g onions, quartered
-
60
g vegetable oil
veya 60 g ghee - 3 Tbsp ground coriander
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp ground turmeric
- 120 g tinned chopped tomatoes
- 1 ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp sugar
- 2 tsp garam masala
- 120 g water
Curry
- 1 Tbsp vegetable oil, for frying
- 1 Tbsp cumin seeds
-
½
chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled, to taste
veya ½ tsp chicken stock paste, homemade - 150 g water, hot
- 500 g chicken breasts, skinless, sliced (2 cm)
- 50 g onions, sliced (1 cm)
- 70 g red peppers, diced (2 cm)
- 1 - 2 fresh green chillies, sliced (1 cm), to taste
- 200 g button mushrooms, sliced (5 mm)
- 1 tsp lemon juice, or to taste
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1299 kJ / 310.5 kcal
- Protein
- 29.5 g
- Karbonhidrat
- 10.2 g
- Yağ
- 17.9 g
- Doymuş Yağ
- 4.2 g
- Lif
- 3.9 g
- Sodyum
- 145 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Chicken Curry with Spinach
1h 5min
Chicken Garam Masala
50min
Beef Madras
1h 30min
Quick Lamb Dhansak
50min
Chicken Tikka Masala
45min
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1h 15min
Chicken Akhni
1h 30min
Chicken Jalfrezi
1h
Chicken and Cauliflower Curry
45min
Chicken Saag
50min
Lamb Dopiaza (Lamb and Onion Curry)
6h 30min
Prawn Bhuna
30min