Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Lamb burgers
- 70 g fine burghul (see Tips)
- water, for soaking
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 4 sprigs fresh mint, leaves only
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 eschalots (approx. 80 g)
- 2 garlic cloves
- 20 g extra virgin olive oil
- 500 g lamb mince
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
Harissa yoghurt dressing
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 20 g lemon juice
- 200 g Greek-style natural yoghurt
- 1 tbsp harissa paste (see Tips)
- ½ tsp salt
Cooking and assembly
- oil, for brushing
- 6 round bread rolls, cut into halves lengthways and toasted
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1855.9 kJ / 441.9 kcal
- Protein
- 27.5 g
- Karbonhidrat
- 43.5 g
- Yağ
- 16.4 g
- Doymuş Yağ
- 4.2 g
- Lif
- 4.5 g
- Sodyum
- 1041.1 mg
Alternatif tarifler
Greek-style meatballs with warm veg salad (Noni Jenkins)
40min
Shredded chicken satay pad Thai (Noni Jenkins)
40min
Slow-cooked Lamb Curry with Cucumber Mint Couscous
9h
Thai green chicken curry
30 min
Chicken laksa
30 min
Sticky pork ribs with cheesy coleslaw (Thermomix®️ Cutter, TM6)
26 Std. 15 Min
Classic beef burgers
1 godz.
Chicken, spinach and leek risotto
30 min
Ancho chilli bean bowl
1 godz.
Makrut lime fish curry with quinoa (Diabetes)
1h 35min
Buffalo chicken pizza
1h 30min
Easy lamb hotpot
2 godz.