Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 40 g pirinç sirkesi
- 135 g ketçap
- 45 g soya sosu
- 90 g bal
- ¼ tk acı sos (isteğe bağlı)
- 1 ¼ tk susam yağı (isteğe bağlı)
- 1200 g tavuk göğsü, kuşbaşı kesilmiş (yakl. 3-4 cm)
- ½ tk pul biber
- 2 tk tuz
- 4 yk zeytinyağı
- 1000 g su, nişastalı su için ekstra 3 yk soğuk su
- ½ tk limon suyu
- 300 g basmati pirinci, yıkanmış ve süzdürülmüş
- ½ limonun kabuğu, sarı kısımları, ince rendelenmiş
- 4 diş sarımsak
- 10 g zencefil, küçük parçalara bölünmüş (1 cm)
- 30 g ayçiçek yağı
- 3 tk mısır nişastası
- 70 g kapya biber, şerit halinde kesilmiş (yakl. 6 cm x 0.3 cm)
- 70 g yeşil dolmalık biber, şerit halinde kesilmiş (yakl. 6 cm x 0.3 cm)
- 70 g sarı biber, şerit halinde kesilmiş (yakl. 6 cm x 0.3 cm)
- 1 yk susam, kavrulmuş, süslemek için
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 2538 kJ / 607.2 kcal
- Protein
- 52.6 g
- Karbonhidrat
- 61.6 g
- Yağ
- 15.9 g
- Lif
- 2.3 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Susamlı Yapışkan Tavuk
40min
Sebzeli Tavuk
45min
Çin Usulü Dana Eti
1h 20min
Yumurtalı, Sebzeli ve Karidesli Çin Pilavı
45min
Mantarlı Risotto (2 porsiyon)
35min
Parmesanlı Bezelye Ezmesi
15min
Kremalı Mantar Soslu Hindi ve Spaetzle
45min
Biber Soslu Hindi Köftesi
55min
Tavuklu ve Pestolu Tagliatelle
1h 5min
Mantarlı Risotto
40min
Baharatlı ve Yer Fıstıklı Tavuk, Basmati Pilavı
1 Std. 25 Min
Tavuk, Pırasa ve Ispanaklı Risotto
30min