
Cihazlar ve Aksesuarlar
Tatlı Ekşi Soslu Tavuk ve Limonlu Basmati Pilavı
Hazırlık 25 dk
Toplam 1sa
6 porsiyon
Malzemeler
-
pirinç sirkesi40 g
-
ketçap135 g
-
soya sosu45 g
-
bal90 g
-
acı sos (isteğe bağlı)¼ tk
-
susam yağı (isteğe bağlı)1 ¼ tk
-
tavuk göğsü kuşbaşı kesilmiş (yakl. 3-4 cm)1200 g
-
pul biber½ tk
-
tuz2 tk
-
zeytinyağı4 yk
-
su nişastalı su için ekstra 3 yk soğuk su1000 g
-
limon suyu½ tk
-
basmati pirinci yıkanmış ve süzdürülmüş300 g
-
limonun kabuğu sarı kısımları, ince rendelenmiş½
-
sarımsak4 diş
-
zencefil küçük parçalara bölünmüş (1 cm)10 g
-
ayçiçek yağı30 g
-
mısır nişastası3 tk
-
kapya biber şerit halinde kesilmiş (yakl. 6 cm x 0.3 cm)70 g
-
yeşil dolmalık biber şerit halinde kesilmiş (yakl. 6 cm x 0.3 cm)70 g
-
sarı biber şerit halinde kesilmiş (yakl. 6 cm x 0.3 cm)70 g
-
susam kavrulmuş, süslemek için1 yk
Besin Değeri şuna göre 1 porsiyon
Kalori
607.2 kcal /
2538 kJ
Protein
52.6 g
Yağ
15.9 g
Karbonhidrat
61.6 g
Lif
2.3 g
Gördüklerinizi beğendiniz mi?
Bu tarif ve 100.000'den fazla tarif sizi bekliyor!
Ücretsiz kaydol Daha fazla bilgiAyrıca öne çıkanlar

Başlangıçtan Tatlıya Günümüzden Lezzetler
50 Tarif
Türkiye
Türkiye