Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- oil, for greasing, plus extra for drizzling
- ½ Kent pumpkin, cut into wedges (2.5 cm thickness)
- ¼ tsp salt, plus extra to season
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to season
- 4 pieces lemon zest (1 x 5 cm), no white pith
- 3 garlic cloves
- 1 brown onion, cut into halves
- 6 sprigs fresh thyme, leaves only
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 tsp ground cumin
- 2 tsp sumac
- 2 tsp ground coriander
- 1 fennel bulb, cut into thin slices
- 500 g diced lamb (see Tips)
- 400 g canned lentils, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 30 g fresh baby spinach leaves
- 100 g tzatziki dip (see Tips)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1343.8 kJ / 320 kcal
- Protein
- 25.9 g
- Karbonhidrat
- 17.3 g
- Yağ
- 15 g
- Doymuş Yağ
- 3.4 g
- Lif
- 6.3 g
- Sodyum
- 320.8 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Feta, spinach and potato frittata
1hod.
Lemon and lamb pie with filo topping
2hod. 40min
Mediterranean vegetable bake
50 min
Salmon with ginger sauce and spiced cashews
30 min
Chicken in peanut sauce with chilli-cucumber salad
35 min
Layered lamb curry
1hod.
Lamb and feta meatballs
30 min
Lamb cutlets with pumpkin and pistachio salad
40 min
Turkey taco salad bowl
15 min
Vegetable bake with goat's feta
1h 30 min
Harissa lamb with green couscous
40 min
Lamb shanks with risoni and feta
3h 50min