Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 8 - 10 dal maydanoz, sadece yaprakları
- 100 g soğan, ikiye bölünmüş
- 200 g domates, ikiye bölünmüş
- 300 g kıyma, dana veya kuzu
- 170 g Osmancık pirinci
- 45 g tereyağı, oda sıcaklığında, küçük parçalara bölünmüş
- 30 g biber salçası
- 15 g limon suyu
- 1 ½ tk tuz
- 3 tk kuru nane
- 1 tk karabiber
- ½ tk pul biber
- 900 g su
- 12 yeşil dolmalık biber orta boy, kapağı kesilip kenara alınmış, çekirdekleri temizlenmiş (700-800 g)
- 1 - 2 yk zeytinyağı
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 2147 kJ / 513 kcal
- Protein
- 24 g
- Karbonhidrat
- 44 g
- Yağ
- 25 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Karnıyarık
1 Std.
Fırında Biber Soslu Patatesli Köfte
1 godz. 35 min
Patates Graten
1h 10 min
İzmir Köfte
1 godz. 5 min
Zeytinyağlı Taze Fasulye
40 Min
Pirinçli Yayla Çorbası
50 Min
Domates Soslu Köfte Topları (yavaş pişirme)
3h 40 min
Etli Taze Fasulye
1h 10 min
Kıymalı Kabak Graten
50 Min
Köfte ve Domatesli Pilav
1 Std.
Etli Türlü
1h 20 min
Kuru Patlıcan Dolması
1h 30 min