Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 200 g köftelik bulgur (kısırlık)
- 260 g su
- 20 g maydanoz yaprağı, taze
-
15
g dereotu yaprağı (bk. Öneriler)
veya 15 g maydanoz yaprağı, taze (bk. Öneriler) - 40 g soğan, ikiye bölünmüş
-
60
g zeytinyağı
veya 60 g sıvı yağ - 85 g domates salçası
- ½ tk tuz
- ¼ tk karabiber
- ¼ tk kimyon
- 1 yk nar ekşisi
- 4 tk taze sıkılmış limon suyu
- 25 g taze soğan, dilimlenmiş (0.25-0.5 cm)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 1246.4 kJ / 297.9 kcal
- Protein
- 6.5 g
- Karbonhidrat
- 44.6 g
- Yağ
- 11 g
- Doymuş Yağ
- 2.5 g
- Lif
- 2.6 g
- Sodyum
- 306.3 mg
Alternatif tarifler
Salçalı Bulgur Pilavı
40min
Biber Soslu Tavuk Baget, Kabak ve Beyaz Peynirli Kuskus
55min
Fırında Tavuk Baget ve Coleslaw
45 min
Mercimek Köftesi
2 godz.
Sarımsaklı Salata Sosu
5 min
Bol Baharatlı Fırında Çipura
1 godz. 15 min
Dereotlu Süzme Yoğurt Soslu Salatalık Dilimleri
10min
Hardallı Patates Salatası
1 godz.
Elmalı Çörek
2h 20min
Zeytinyağlı Biber Dolması
1h 35min
Yoğurtlu Havuç
50min
Çilekli Muffin
40min