Hatay Usulü Fellah Köftesi

4.5 491 değerlendirme
Hazırlık 15 dk
Toplam 1sa 5 dk
6 porsiyon

Malzemeler

KÖFTE
  • soğan ikiye bölünmüş
    140 g
  • su ellerinizi hafifçe ıslatmak için ekstra su
    400 g
  • ince bulgur çiğköftelik
    280 g
  • irmik
    125 g
  • un tepsiyi unlamak için ekstra un
    50 g
  • yumurta
    1
  • domates salçası
    35 g
  • biber salçası
    105 g
  • tuz
    2 ½ tk
  • kimyon
    1 tk
  • karabiber
    ¼ tk
  • domates dörde bölünmüş
    600 g
  • zeytinyağı
    120 g
  • sarımsak
    8 diş
  • nar ekşisi bk. Öneriler
    1 - 2 yk
  • şeker (isteğe bağlı) bk. Öneriler
    ¼ tk
KÖFTELERİN PİŞMESİ VE BİRLEŞTİRME
  • su köfteleri haşlamak için
    1500 g
  • tuz
    2 tk
  • maydanoz yaprağı, taze ince kıyılmış
    ¼ - ½ demet

Zorluk

orta


Besin Değeri şuna göre 1 porsiyon

Protein 11.7 g
Kalori 2213.3 kJ / 528.7 kcal
Yağ 22.3 g
Lif 9.2 g
Karbonhidrat 72.7 g

Gördüklerinizi beğendiniz mi?

Bu tarif ve 100 000'den fazla tarif sizi bekliyor!

30 günlük ücretsiz denememize kaydolun ve Cookidoo® dünyasını keşfedin. Hiçbir koşul yok.

Ücretsiz kaydol Daha fazla bilgi


Bunları da beğenebilirsiniz...