Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 15 g maydanoz yaprağı, taze
- 3 dal dereotu yaprağı
- 240 g kırmızı mercimek
- 550 g su
- 2 tk tuz
- 180 g ince bulgur
- 300 g soğan, ikiye bölünmüş
- 100 g zeytinyağı
- 30 g biber salçası
- 30 g domates salçası
- 1 ½ tk kimyon, toz, damak tadına göre
- 1 tk tatlı kırmızı toz biber
- ¼ tk karabiber
- 90 g taze soğan,dilimlenmiş (2 mm)
- 8 - 10 yaprak herhangi bir marul cinsi
- 3 adet limon, dörde bölünmüş
- Besin Değeri
- şuna göre 30 adet
- Kalori
- 10918 kJ / 2612 kcal
- Protein
- 85 g
- Karbonhidrat
- 306 g
- Yağ
- 104 g
- Lif
- 61 g
Alternatif tarifler
Havuçlu Mercimekli Humus
20min
Etsiz Çiğ Köfte
50 min
Haşhaşlı Cevizli Gümüşhacıköy Çöreği
50 min
Elma Kompostosu
20min
Ayva Tatlısı
3h
Hindistan Cevizli Havuçlu Kayısı Topları
1h 15 min.
Lokma
4 godz. 35 min
Hatay Usulü Fellah Köftesi
1 godz. 5 min
Taze Soğanlı Tart
35 min
Fırında Biber Soslu Patatesli Köfte
1hod. 35min
Yoğurtlu Pancar Ezmesi
10 min
Kinoalı Mercimek Köftesi
26h