Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 180 g brown onion, cut into quarters
- 80 g eggplant, cut into pieces (2 cm)
- 80 g fresh green beans, cut into halves
- 80 g carrot, cut into pieces (2 cm)
- 60 g pumpkin, peeled and cut into pieces (2 cm)
- 1 tsp canola oil
- ½ tsp black mustard seeds
- ½ tsp fenugreek seeds
- ½ tsp cumin seeds
- ½ fresh long red chilli, trimmed and cut into halves
- ¼ tsp asafoetida (see Tips)
- 10 fresh curry leaves
- 50 g fresh tomatoes
- 25 g ground coriander
- 1 tsp Kashmiri chilli powder
- ½ tsp ground turmeric
- 250 g toor dal (see Tips)
- 1000 g water
- 40 g tamarind paste (see Tips)
- 1 tsp sea salt, to taste
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portions
- Kalori
- 910 kJ / 216.7 kcal
- Protein
- 12.4 g
- Karbonhidrat
- 33.8 g
- Yağ
- 2.8 g
- Doymuş Yağ
- 0.2 g
- Lif
- 16.7 g
- Sodyum
- 409.5 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Tarka dal
30 Min
Rajma (kidney bean curry)
45 min
Vada
2h 35min
Fresh coconut chutney
10 Min
Chhole (chickpea curry)
35 min
Lemon rasam
40 min
Sambhar
1 Std. 5 Min
Baingan ka bharta
1h 20min
Avial (vegetables in yoghurt)
30 Min
Potato karakari
50 min
Gobi masala
30 Min
Dosa with spiced potato filling
17 Std. 40 Min