Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 180 g brown onion, cut into quarters
- 80 g eggplant, cut into pieces (2 cm)
- 80 g fresh green beans, cut into halves
- 80 g carrot, cut into pieces (2 cm)
- 60 g pumpkin, peeled and cut into pieces (2 cm)
- 1 tsp canola oil
- ½ tsp black mustard seeds
- ½ tsp fenugreek seeds
- ½ tsp cumin seeds
- ½ fresh long red chilli, trimmed and cut into halves
- ¼ tsp asafoetida (see Tips)
- 10 fresh curry leaves
- 50 g fresh tomatoes
- 25 g ground coriander
- 1 tsp Kashmiri chilli powder
- ½ tsp ground turmeric
- 250 g toor dal (see Tips)
- 1000 g water
- 40 g tamarind paste (see Tips)
- 1 tsp sea salt, to taste
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portions
- Kalori
- 910 kJ / 216.7 kcal
- Protein
- 12.4 g
- Karbonhidrat
- 33.8 g
- Yağ
- 2.8 g
- Doymuş Yağ
- 0.2 g
- Lif
- 16.7 g
- Sodyum
- 409.5 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Tarka dal
30 min
Sabji (vegetable) curry
30 min
Fresh coconut chutney
10min
Rajma (kidney bean curry)
45 min
Avial (vegetables in yoghurt)
30 min
Lentil curry (dahl)
30 min
Biryani
1h 25min
Pepper rasam
15min
Chhole (chickpea curry)
35min
Amritsari dal
26h
Baingan ka bharta
1 Std. 20 Min
Gobi masala
30 min