Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 2 tsp caraway seeds
-
2
tsp cumin seeds
veya ¾ tsp ground cumin - 1 tsp smoked paprika
- 1 tsp ground black pepper
- ½ tsp ground turmeric
- ½ tsp dried oregano
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 3 garlic cloves
- ½ - 1 long red chilli, halved, deseeded if desired, to taste
- 150 g onions, quartered
- 40 g olive oil
- 800 g tinned chopped tomatoes (2 x 400 g tins)
- 30 g tomato purée
- 20 g honey
-
20
g red wine vinegar
veya cider vinegar - 30 g fresh spinach leaves (e.g. or kale, Swiss chard), roughly torn
- 3 - 4 fresh basil leaves, roughly torn, to taste
- 8 medium eggs
- 80 - 100 g feta cheese, crumbled, to taste
- crusty bread, for serving
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1692.3 kJ / 404.5 kcal
- Protein
- 21.3 g
- Karbonhidrat
- 21.6 g
- Yağ
- 26.8 g
- Doymuş Yağ
- 8.4 g
- Lif
- 4.6 g
- Sodyum
- 1279.1 mg
Alternatif tarifler
Prawn Saganaki
35min
Aubergine Paneer Rolls with Red Lentils and Mint Yoghurt
40min
Prawn Saganaki with Feta
35min
Shakshuka
50min
Pasta with Brussels Sprouts, Toasted Hazelnuts and Brown Sage Butter
1h 20min
Sweet and Savoury Amaranth Salad with Cumin Roasted Veg, Pomegranate and Hazelnut
1h
Crispy Korean Tofu
1h 20min
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45min
Lentil Moussaka
3 Std. 30 Min
Tabbouleh-stuffed Peppers
50min
Warm Halloumi, Walnut and Pomegranate Salad
45min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h