Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 10 - 15 g kolendry, świeżej, tylko liście
- 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 500 g wody
- 300 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 130 g twarogu, półtłustego
- ½ łyżeczki przyprawy Ras el Hanout
- 30 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia ciasta
- ¾ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 - 3 szczypty kminu rzymskiego, mielonego
- 1 opakowanie ciasta filo
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 2202 kJ / 526 kcal
- Protein
- 16.1 g
- Karbonhidrat
- 87 g
- Yağ
- 12.5 g
- Lif
- 0 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Hiszpańskie krokieciki ziemniaczane
3 godz.
Sajgonki z sosem słodko-kwaśnym
1h 50min
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1 Std. 30 Min
Kotlety sojowe
40 Min
Bakłażany z glazurą miso (Nasu dengaku)
1 Std.
Warzywna zapiekanka z ciastem filo
1 Std. 20 Min
Samosy z farszem ziemniaczanym
1h 40min
Ryż po indonezyjsku (Nasi goreng)
1 Std. 20 Min
Crumble po indyjsku
1 Std. 20 Min
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1小时 10 分钟
Samosy
1h 40min
Samosy z farszem z soczewicy i bakłażana
1 Std. 20 Min