Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Ciasto
- 300 g mąki pszennej
- 180 g jajek (3 szt., rozm. M)
- 20 g oliwy z oliwek extra vergine
Farsz
- 500 g miąższu dyni, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
- 150 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 1 żółtko
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- 1 szczypta soli, plus dodatkowa ilość do gotowania cappellacci
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
- woda, ilość do gotowania cappellacci
- Besin Değeri
- şuna göre 1 sztukę
- Kalori
- 198.5 kJ / 47.4 kcal
- Protein
- 2.5 g
- Karbonhidrat
- 5.4 g
- Yağ
- 1.9 g
- Lif
- 0.4 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Ravioli z nadzieniem z serów i szynki
1 Std. 20 Min
Gnocchi buraczane
30 dk
Gnocchi dyniowe z sosem ziołowo-chrzanowym
1h 30 min
Placki dyniowe z parmezanem
45 phút
Wielkopolskie naleśniki piwne z nadzieniem jarmużowo-ziemniaczanym
1h 30 min
Kremowe gratin z jarmużu
55 Min
Gnocchi szpinakowe z pesto z rukoli
1h 30 min
Makaron z sosem dyniowym i ciecierzycą
30 dk
Lasagne z domową ricottą i zielonymi warzywami
2h
Dyniowe bułeczki śniadaniowe
1sa 50 dk
Kopytka serowo-ziemniaczane ze szpinakiem
40 Min
Dyniowe mac'n'cheese
50 phút