Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Lamb burgers
- 70 g fine burghul (see Tips)
- water, for soaking
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 4 sprigs fresh mint, leaves only
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 eschalots (approx. 80 g)
- 2 garlic cloves
- 20 g extra virgin olive oil
- 500 g lamb mince
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
Harissa yoghurt dressing
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 20 g lemon juice
- 200 g Greek-style natural yoghurt
- 1 tbsp harissa paste (see Tips)
- ½ tsp salt
Cooking and assembly
- oil, for brushing
- 6 round bread rolls, cut into halves lengthways and toasted
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1855.9 kJ / 441.9 kcal
- Protein
- 27.5 g
- Karbonhidrat
- 43.5 g
- Yağ
- 16.4 g
- Doymuş Yağ
- 4.2 g
- Lif
- 4.5 g
- Sodyum
- 1041.1 mg
Alternatif tarifler
Quick chicken tikka masala
35 Min
Creamy chicken curry and rice
45 Min
Slow-cooked Lamb Curry with Cucumber Mint Couscous
9h
Creamy beef curry
1 Std. 15 Min
Shredded Lamb ragù
1j 25 menit
Lamb tikka with spicy eggplant
Değerlendirme yok
Leek, chilli and chorizo sauce
40 min
Sri Lankan red beef curry with rice
1 Std. 40 Min
Spiced red lentil and chicken soup (Diabetes)
30 min
Piri-piri spatchcock chicken
1j 30 menit
Southern-style chicken
40 min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1 Std. 15 Min