Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Chicken
- 800 g skinless, boneless chicken thighs, each thigh cut into 8 pieces
- 30 g freshly squeezed lemon juice
- ¼ tsp sea salt
- 150 g natural yoghurt
- 120 g tandoori paste (see Tips)
- extra virgin olive oil, to grease
Butter sauce
- 2 tsp cumin seeds
- 2 tsp coriander seeds
- 2 cm cinnamon quill
- 1 black cardamom pod
- 1 tsp fenugreek seeds
- 45 g ghee (see Tips)
- 180 g brown onion (approx. 1-2 onions), cut in quarters
- 20 g fresh ginger, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 1 tsp sea salt
- 2 fresh long green chillies, trimmed and cut in half (optional)
- 400 g canned whole tomatoes
- 70 g water
- 70 g cashews, plus extra to garnish
- 10 sprigs fresh coriander, leaves, stalks and roots, cut into thirds, plus extra leaves to garnish
- 40 g unsalted butter, cut into pieces
- 1 tsp garam masala (see Tips)
- 100 g pouring (whipping) cream
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 2177.5 kJ / 518.5 kcal
- Protein
- 30.9 g
- Karbonhidrat
- 15.3 g
- Yağ
- 36.3 g
- Doymuş Yağ
- 16.2 g
- Lif
- 8.2 g
- Sodyum
- 1095.3 mg
Alternatif tarifler
Chicken korma with cashews
30min
Korma spice blend
5 min
Creamy chicken curry and rice
45min
Slow-cooked Lamb Curry with Cucumber Mint Couscous
9 Std.
Creamy coconut chicken curry (TM6)
30min
Creamy beef curry
1h 15 min
Biryani-style rice
1 godz. 5 min
Alice Piktija's Cape Malay chicken curry
1h 10min
Lamb saag
1h 30min
Tandoori chicken
45min
Beef rendang
6 Std. 20 Min
Tandoori paste
5 min