Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Somon ve Kaplaması
- 100 g beyaz tost ekmeği, küçük parçalara bölünmüş
- 1 yk esmer şeker
- 10 g maydanoz, taze, sadece yaprakları
-
1
misket limonu, şeritler halinde soyulmuş, sadece yeşil kısımları
veya 1 limon, şeritler halinde soyulmuş, sadece sarı kısımları - 60 g hardal
- 15 g tereyağı, yumuşak
- 1 tk tuz
- 1 tutam karabiber
- 4 somon fileto, derisiz, kılçıksız (her biri yakl. 130 g, en kalın kısımları yakl. 3 cm)
- 2 - 3 yk file badem veya pirinç badem
Yeşil Püre
- 30 g zeytinyağı
- 30 g soğan, dörde bölünmüş
- 200 g dondurulmuş bezelye, çözdürülmüş
- 200 g patates, küçük parçalara bölünmüş (1 cm)
- 120 g süt
- 1 tk tuz
- 1 tutam karabiber
- 150 g ıspanak yaprağı, dondurulmuş
- 20 g tereyağı, yumuşak
- 1 tutam muskat, toz
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 2823.5 kJ / 674.8 kcal
- Protein
- 41.4 g
- Karbonhidrat
- 38.5 g
- Yağ
- 40.4 g
- Doymuş Yağ
- 11.2 g
- Lif
- 7.5 g
- Sodyum
- 1587.4 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Kuru Fasulye
10h
Karabuğdaylı Ekmek
2 Std. 30 Min
Mantarlı Risotto (2 porsiyon)
35 Min
Çilekli Cin Fizz
10min
Çilek ve Zencefilli Mokteyl
Pas d’évaluation
Pırasa ve Patatesli Kağıtta Somon
1 Std.
Zencefilli Salata Sosu
10min
Ballı Glaze Havuç (vakumda pişirme)
1 Std. 10 Min
Ketojenik Krakerler
1 Std.
Wellington Usulü Bonfile ve Kırmızı Şarap Sosu
Pas d’évaluation
Parmesanlı Bezelye Ezmesi
15min
Domatesli Risotto
30 min