Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Somon ve Kaplaması
- 100 g beyaz tost ekmeği, küçük parçalara bölünmüş
- 1 yk esmer şeker
- 10 g maydanoz, taze, sadece yaprakları
-
1
misket limonu, şeritler halinde soyulmuş, sadece yeşil kısımları
veya 1 limon, şeritler halinde soyulmuş, sadece sarı kısımları - 60 g hardal
- 15 g tereyağı, yumuşak
- 1 tk tuz
- 1 tutam karabiber
- 4 somon fileto, derisiz, kılçıksız (her biri yakl. 130 g, en kalın kısımları yakl. 3 cm)
- 2 - 3 yk file badem veya pirinç badem
Yeşil Püre
- 30 g zeytinyağı
- 30 g soğan, dörde bölünmüş
- 200 g dondurulmuş bezelye, çözdürülmüş
- 200 g patates, küçük parçalara bölünmüş (1 cm)
- 120 g süt
- 1 tk tuz
- 1 tutam karabiber
- 150 g ıspanak yaprağı, dondurulmuş
- 20 g tereyağı, yumuşak
- 1 tutam muskat, toz
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 2823.5 kJ / 674.8 kcal
- Protein
- 41.4 g
- Karbonhidrat
- 38.5 g
- Yağ
- 40.4 g
- Doymuş Yağ
- 11.2 g
- Lif
- 7.5 g
- Sodyum
- 1587.4 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Beşamel Soslu Somon ve Brokoli
30 Min
Barbekü Sos
1h 40min
Pırasa ve Patatesli Kağıtta Somon
1h
Kremalı Viski Likörü
15 Min
Sarımsaklı ve Ballı Salata Sosu
5 Min
İtalyan Salata Sosu
5 Min
Fındıklı Bolonez Sos (Vejetaryen)
35 Min
Teriyaki Soslu Somon ve Sebzeler
50 Min
Mango Soslu Somon ile Taze Fasulye ve Havuç
1h
Kızarmış Kıvrık Patatesler ve Sarımsaklı Sos
45 Min
Kurutulmuş Domates ve Fesleğenli Ekmek
1 godz. 50 min
Pastırmalı Humus
15 Min