Cihazlar ve Aksesuarlar
Limon ve Hardallı Somon ve Yeşil Püre
Hazırlık 10 dk
Toplam 50 dk
4 porsiyon
Malzemeler
Somon ve Kaplaması
-
beyaz tost ekmeği küçük parçalara bölünmüş100 g
-
esmer şeker1 yk
-
maydanoz, taze sadece yaprakları10 g
-
1 limon, şeritler halinde soyulmuş, sadece sarı kısımlarımisket limonu şeritler halinde soyulmuş, sadece yeşil kısımları1
-
hardal60 g
-
tereyağı yumuşak15 g
-
tuz1 tk
-
karabiber1 tutam
-
somon fileto, derisiz, kılçıksız (her biri yakl. 130 g, en kalın kısımları yakl. 3 cm)4
-
file badem veya pirinç badem2 - 3 yk
Yeşil Püre
-
zeytinyağı30 g
-
soğan dörde bölünmüş30 g
-
dondurulmuş bezelye çözdürülmüş200 g
-
patates küçük parçalara bölünmüş (1 cm)200 g
-
süt120 g
-
tuz1 tk
-
karabiber1 tutam
-
ıspanak yaprağı, dondurulmuş150 g
-
tereyağı yumuşak20 g
-
muskat, toz1 tutam
Zorluk
kolay
Besin Değeri şuna göre 1 porsiyon
Sodyum
1587.4 mg
Protein
41.4 g
Kalori
2823.5 kJ /
674.8 kcal
Yağ
40.4 g
Lif
7.5 g
Doymuş Yağ
11.2 g
Karbonhidrat
38.5 g
Gördüklerinizi beğendiniz mi?
Bu tarif ve 100 000'den fazla tarif sizi bekliyor!
Ücretsiz kaydol Daha fazla bilgiAyrıca öne çıkanlar
Fırından Et, Balık ve Tavuk Tarifleri
19 Tarif
Türkiye
Türkiye
Bunları da beğenebilirsiniz...
Pırasa ve Patatesli Kağıtta Somon
1sa
Ballı Glaze Havuç (vakumda pişirme)
1sa 10 dk
Hawaii Burger
50 dk
Somon Tartar
10 dk
Kremalı ve Beyaz Şarap Soslu Midye
45 dk
Uzakdoğu Sebzeleri Eşliğinde Beş Baharatlı Mantarlı Ördek ve Pirinç Pilavı
1sa 5 dk
Somon ve Rezeneli Risotto
25 dk
Frambuaz Soslu Kaju Panna Cotta (vegan)
3sa 20 dk
Mantarlı Risotto
40 dk
Bolonez Soslu Kabak Zoodle
40 dk
Domates Soslu Patatesli Balık
50 dk
Teriyaki Soslu Somon ve Sebzeler
50 dk