
Uyumlu sürümler
Köri Soslu Kızarmış Çıtır Tavuk ve Pilav (Chicken Katsu Curry)
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Pilav
- 350 g sushi pirinci (bk. Öneriler)
- 1200 g su oda sıcaklığında
- 1 ½ tk tuz
Köri Soslu Kızarmış Tavuk
- 125 g un
- ¾ tk tuz
- ¼ tk karabiber
- 2 orta boy yumurta (her biri 53-63 g) çırpılmış
- 160 g panko (Japon galeta unu)
- 5 diş sarımsak (sarımsaklar çok büyük ise 3 diş kullanın)
- 5 g taze zencefil kabukları soyulmuş, 2 parçaya bölünmüş (isteğe bağlı)
- 25 g sıvı yağ
- 170 g soğan küp küp kesilmiş (1-1.5 cm)
- 120 g havuç orta kalınlıkta (çapı yakl. 3 cm), dilimlenmiş (1 cm)
- 4 tk köri tozu
- 500 g sıvı tavuk suyu, ev yapımı (bk. Öneriler)
- 15 g esmer şeker
- 15 g soya sosu (bk. Öneriler)
- ½ tk garam masala baharat karışımı
- 4 tavuk göğsü, derisiz, kemiksiz (her biri yaklaşık 180 g), dövülerek inceltilmiş (kalınlık 1 cm), bk. Öneriler
- ayçiçek yağı tavukları kızartmak için
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 972.2 kcal / 4067.5 kJ
- Protein
- 59.5 g
- Yağ
- 14.7 g
- Karbonhidrat
- 145.4 g
- Lif
- 5.8 g
- Doymuş Yağ
- 3 g
- Sodyum
- 1192.3 mg
Alternatif tarifler
Limon ve Hardallı Somon ve Yeşil Püre
50 dk
Baharatlı ve Yer Fıstıklı Tavuk, Basmati Pilavı
1sa 25 dk
7 Baharatlı Tavuk ve Pilav
35 dk
Tavuk Baget ve Biralı Sos
1sa 30 dk
Susamlı Yapışkan Tavuk
40 dk
Tatlı Ekşi Soslu Tavuk ve Limonlu Basmati Pilavı
1sa
Sebzeli Dana Yahni ve Gnocchi
1sa 30 dk
Bol Baharatlı Fırında Çipura
1sa 15 dk
Teriyaki Soslu Somon ve Sebzeler
50 dk
Kremalı Mantar Soslu Hindi ve Spaetzle
45 dk
Tavuk Dürüm
40 dk
Körili Tavuklu Wrap
50 dk