Szafranowe risotto ze szparagami
TM6

Szafranowe risotto ze szparagami

4.4 (131 değerlendirme)

Malzemeler

  • 35 g cebuli, pokrojonej w 1 cm piórka
  • 350 g zielonych szparagów, bez twardych końcówek, pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 30 g oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki szafranu, mielonego (patrz wskazówka)
    veya 1 łyżeczka nitek szafranu
  • 320 g ryżu do risotto (np. Arborio lub Carnaroli), o czasie gotowania 16-18 min
  • 60 g białego wina, wytrawnego
  • 700 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    veya 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 20 g masła
  • ser parmezan, tarty, do posypania (isteğe bağlı)

Besin Değeri
şuna göre 1 porcję
Kalori
1766 kJ / 422 kcal
Protein
8.7 g
Karbonhidrat
68.1 g
Yağ
12.2 g
Doymuş Yağ
4 g
Lif
2.7 g
Sodyum
627 mg

Gördüklerinizi beğendiniz mi? Bu ve 80 000’den fazla başka tarif sizi bekliyor!

Ücretsiz kaydol

30 günlük ücretsiz denememize kaydolun ve Cookidoo® dünyasını keşfedin. Koşulsuz şartsız.

Daha fazla bilgi

Alternatif tarifler