Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 35 g cebuli, pokrojonej w 1 cm piórka
- 350 g zielonych szparagów, bez twardych końcówek, pokrojonych na 2 cm kawałki
- 30 g oliwy z oliwek
-
½
łyżeczki szafranu, mielonego (patrz wskazówka)
veya 1 łyżeczka nitek szafranu - 320 g ryżu do risotto (np. Arborio lub Carnaroli), o czasie gotowania 16-18 min
- 60 g białego wina, wytrawnego
- 700 g wody
- 1 łyżeczka soli
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
veya 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 20 g masła
- ser parmezan, tarty, do posypania (isteğe bağlı)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 1766 kJ / 422 kcal
- Protein
- 8.7 g
- Karbonhidrat
- 68.1 g
- Yağ
- 12.2 g
- Doymuş Yağ
- 4 g
- Lif
- 2.7 g
- Sodyum
- 627 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Risotto dyniowe z boczkiem
35 Min
Risotto szparagowe
20 min
Risotto z kurkami
35 Min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40 Min
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35 Min
Risotto z groszkiem i miętą
40 Min
Risotto z parmezanem
30 Min
Risotto z cukinii
45 Min
Risotto z grzybami
1 Std. 5 Min
Risotto z cukinią i serem feta
30 Min
Risotto z burakami i balsamico
40 Min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50 Min