Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 40 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 1220 g wody
- 300 g dyni, pokrojonej na 2 cm kawałki
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 - 2 łyżeczka soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 30 g cebuli szalotki
- 100 g surowego boczku, bez kości, bez skóry, pokrojonego na 1 cm kawałki
- 40 g masła
- 320 g ryżu do risotto, np. arborio
- 60 g białego wina, wytrawnego
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
veya 1 kostka bulionu grzybowego (na 0,5 l), pokruszona -
60
g zielonego groszku, mrożonego
veya 60 g zielonego groszku, świeżego - natka pietruszki, świeża, tylko liście, ilość do dekoracji
- ser parmezan, ilość do dekoracji
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 1452 kJ / 345 kcal
- Protein
- 10 g
- Karbonhidrat
- 47 g
- Yağ
- 12 g
- Lif
- 2 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Risotto z kurczakiem i cukinią
50min
Risotto szparagowe
20min
Risotto z boczkiem i cukinią
40min
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35 Min
Risotto z groszkiem i miętą
40min
Szafranowe risotto ze szparagami
35 Min
Pęczotto z dynią i kurkami
1h 10min
Risotto z dynią i serem
50min
Risotto z cukinii
45 Min
Risotto z cukinią i serem feta
30 Min
Risotto z burakami i balsamico
40min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50min