Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 1 TL Limettenschale, fein gerieben
- 10 Stängel Koriander, abgezupft
- 2 Knoblauchzehen
- 400 g Joghurt, 3,5% Fett
- 1 TL Garam Masala
- ½ TL Kreuzkümmel (Cumin)
- 1 ½ TL Salz
- 50 g Datteln, entsteint
- 1 rote Chilischote, frisch, halbiert, entkernt
- 200 g Zwiebeln
- 40 g Butter, in Stücken
- 300 g Basmati-Reis
- 600 g Wasser
- 2 Prisen Safran
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 1 TL Ras el Hanout
-
½
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
veya ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 50 g Mandeln
- 1 Dose Kichererbsen, klein (Abtropfgew. 140 g)
- 3 Frühlingszwiebeln, in feinen Ringen
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Portion
- Kalori
- 1653 kJ / 396 kcal
- Protein
- 11 g
- Karbonhidrat
- 54 g
- Yağ
- 14 g
- Lif
- 4.6 g
Alternatif tarifler
Orient-Kartoffelsalat
1 godz. 20 min
Orientalischer Brunch
1 godz. 20 min
Korma Paste
1h 15min
Südafrikanischer Gewürzreis
45min
Quinoa-Linsen Mujaddara mit karamellisierten Zwiebeln
1 Std. 10 Min
Lamm-Curry mit Kichererbsen und Spinat
16 godz. 50 min
Freekeh-Salat mit Datteln und Nüssen
50 min
Marokkanische Harira
1h
Gemüsefüllung für Samosas
30min
Zaalouk (Auberginen-Salat)
50 min
Gemüse-Kichererbsen-Tajine
50 min
Dal Tadka
30min