Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 1 TL Limettenschale, fein gerieben
- 10 Stängel Koriander, abgezupft
- 2 Knoblauchzehen
- 400 g Joghurt, 3,5% Fett
- 1 TL Garam Masala
- ½ TL Kreuzkümmel (Cumin)
- 1 ½ TL Salz
- 50 g Datteln, entsteint
- 1 rote Chilischote, frisch, halbiert, entkernt
- 200 g Zwiebeln
- 40 g Butter, in Stücken
- 300 g Basmati-Reis
- 600 g Wasser
- 2 Prisen Safran
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 1 TL Ras el Hanout
-
½
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
veya ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 50 g Mandeln
- 1 Dose Kichererbsen, klein (Abtropfgew. 140 g)
- 3 Frühlingszwiebeln, in feinen Ringen
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Portion
- Kalori
- 1653 kJ / 396 kcal
- Protein
- 11 g
- Karbonhidrat
- 54 g
- Yağ
- 14 g
- Lif
- 4.6 g
Alternatif tarifler
Marokkanische Harira
1 Std.
Blumenkohl Tikka Masala
35min
Samosas mit Auberginen-Linsen-Bolognese
1h 30 phút
Orientalischer Ofenblumenkohl mit Ahorn-Tahin-Sauce
1 Std.
Afrikanischer Erdnuss-Eintopf
50min
Dal Makhani
1 Std. 15 Min
Ofenmelanzani mit Chermoula, Zitronenbulgur und Minzjoghurt
1h 20 phút
Gemüse-Kichererbsen-Tajine
50min
Butter-Paneer-Masala
40min
Meatballs Tikka Masala
50min
Freekeh-Salat mit Datteln und Nüssen
50min
Quinoa-Linsen Mujaddara mit karamellisierten Zwiebeln
1 Std. 10 Min