Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 1 TL Limettenschale, fein gerieben
- 10 Stängel Koriander, abgezupft
- 2 Knoblauchzehen
- 400 g Joghurt, 3,5% Fett
- 1 TL Garam Masala
- ½ TL Kreuzkümmel (Cumin)
- 1 ½ TL Salz
- 50 g Datteln, entsteint
- 1 rote Chilischote, frisch, halbiert, entkernt
- 200 g Zwiebeln
- 40 g Butter, in Stücken
- 300 g Basmati-Reis
- 600 g Wasser
- 2 Prisen Safran
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 1 TL Ras el Hanout
-
½
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
veya ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 50 g Mandeln
- 1 Dose Kichererbsen, klein (Abtropfgew. 140 g)
- 3 Frühlingszwiebeln, in feinen Ringen
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Portion
- Kalori
- 1653 kJ / 396 kcal
- Protein
- 11 g
- Karbonhidrat
- 54 g
- Yağ
- 14 g
- Lif
- 4.6 g
Alternatif tarifler
Dhal
40 min
Freekeh-Salat mit Datteln und Nüssen
50min
Afrikanischer Erdnuss-Eintopf
50min
Korma Paste
1 Std. 15 Min
Dal Makhani
1 Std. 15 Min
Curry-Reis mit Gewürzjoghurt
45 min
Gemüse-Kichererbsen-Tajine
50min
Korma-Gemüse-Curry
25min
Quinoa-Linsen Mujaddara mit karamellisierten Zwiebeln
1h 10min
Schwarze-Bohnen-Chili mit Schokolade
1h 25min
Marokkanische Harira
1h
Blumenkohl Tikka Masala
35min