Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 12 large whole green prawns
- 20 g peanut oil
- 10 g sesame oil
- 1 fresh long red chilli, trimmed and cut into halves
- 3 garlic cloves
- 5 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 100 g carrot, cut into pieces
- 100 g celery (approx. 2 stalks), cut into pieces
- 50 g fresh ginger, peeled
- 2 stalks lemongrass, trimmed, white part only, cut into pieces
- 30 g tomato paste
- 4 lemon myrtle leaves or 1 tsp dried lemon myrtle
- 3 fresh kaffir lime leaves
- 12 sprigs fresh coriander, roots only (approx. 25 g) and leaves set aside
- 15 g fresh basil leaves
- 1000 g liquid fish stock (see Tips)
- 25 g fish sauce (see Tips)
- 50 g palm sugar
- 270 g coconut cream
- 1 tbsp cornflour (see Tips)
- 2 tbsp water
- 4 fresh scallops, in half shells
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1635.1 kJ / 389.3 kcal
- Protein
- 19.7 g
- Karbonhidrat
- 22.2 g
- Yağ
- 24.3 g
- Doymuş Yağ
- 14.2 g
- Lif
- 4.1 g
- Sodyum
- 1529.7 mg
Alternatif tarifler
Chilli crab with coconut rice and sambal (TM6, Mark LaBrooy)
1h 30 min
Champagne poached chicken terrine
1h 30 min
Prawn bisque with lemon myrtle (Andrew Fielke)
55 min
Sous vide fillet steak with gin and peppercorn sauce
2h 20min
Prawn dumplings with dipping sauce (Brendan Pang)
2 Std. 50 Min
Chilli crab pasta
35min
Crayfish pâté
4h 45min
Prawn cocktail with gin-pickled cucumbers
40 Min
Salmon with fennel and apple salad
1h 20 min
Gochujang seafood risotto
1h
Tom kha prawns
25 min
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4h 15min