![Prawn bisque with lemon myrtle (TM6, Andrew Fielke) Prawn bisque with lemon myrtle (TM6, Andrew Fielke)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/32b60f2f-db87-466f-bde8-4db0274e1ff5/Derivates/0ecdc4b0-8240-4b8d-ae19-119a021abd7d.jpg)
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 12 large whole green prawns
- 20 g peanut oil
- 10 g sesame oil
- 1 fresh long red chilli, trimmed and cut into halves
- 3 garlic cloves
- 5 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 100 g carrot, cut into pieces
- 100 g celery (approx. 2 stalks), cut into pieces
- 50 g fresh ginger, peeled
- 2 stalks lemongrass, trimmed, white part only, cut into pieces
- 30 g tomato paste
- 4 lemon myrtle leaves or 1 tsp dried lemon myrtle
- 3 fresh kaffir lime leaves
- 12 sprigs fresh coriander, roots only (approx. 25 g) and leaves set aside
- 15 g fresh basil leaves
- 1000 g liquid fish stock (see Tips)
- 25 g fish sauce (see Tips)
- 50 g palm sugar
- 270 g coconut cream
- 1 tbsp cornflour (see Tips)
- 2 tbsp water
- 4 fresh scallops, in half shells
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1635.1 kJ / 389.3 kcal
- Protein
- 19.7 g
- Karbonhidrat
- 22.2 g
- Yağ
- 24.3 g
- Doymuş Yağ
- 14.2 g
- Lif
- 4.1 g
- Sodyum
- 1529.7 mg
Alternatif tarifler
Five spice duck with mushrooms and Asian greens
45min
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4h 15min
Chicken liver pâté
2hod. 20min
Grilled scallops with chilli jam
25 Min
Scallops and prawns with XO butter
50 min
Hearty Seafood Chowder
1h
Prawn cocktail with gin-pickled cucumbers
40 min
Café de Paris butter
25 Min
Spiced panna cotta with orange gin jelly
24h 35min
Chilli mussels with risoni
35 min
Venison Wellington
3h 30 min
Prawn bisque with lemon myrtle (Andrew Fielke)
55min