Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 12 large whole green prawns
- 20 g peanut oil
- 10 g sesame oil
- 1 fresh long red chilli, trimmed and cut into halves
- 3 garlic cloves
- 5 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 100 g carrot, cut into pieces
- 100 g celery (approx. 2 stalks), cut into pieces
- 50 g fresh ginger, peeled
- 2 stalks lemongrass, trimmed, white part only, cut into pieces
- 30 g tomato paste
- 4 lemon myrtle leaves or 1 tsp dried lemon myrtle
- 3 fresh kaffir lime leaves
- 12 sprigs fresh coriander, roots only (approx. 25 g) and leaves set aside
- 15 g fresh basil leaves
- 1000 g liquid fish stock (see Tips)
- 25 g fish sauce (see Tips)
- 50 g palm sugar
- 270 g coconut cream
- 1 tbsp cornflour (see Tips)
- 2 tbsp water
- 4 fresh scallops, in half shells
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1635.1 kJ / 389.3 kcal
- Protein
- 19.7 g
- Karbonhidrat
- 22.2 g
- Yağ
- 24.3 g
- Doymuş Yağ
- 14.2 g
- Lif
- 4.1 g
- Sodyum
- 1529.7 mg
Alternatif tarifler
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1h 45min
Sous vide fillet steak with gin and peppercorn sauce
2h 20min
Sous vide chicken ballotine with red capsicum sauce (TM6)
2 godz. 5 min
Nam Jim
10min
Lime panna cotta with gin and finger lime granita
24 godz. 30 min
Peking-style duck pancakes (MEATER+®)
8 Std. 50 Min
Asian-style mussels
30 min
Prawn cocktail with gin-pickled cucumbers
40min
Prawn bisque with lemon myrtle (TM6, Andrew Fielke)
55min
Salmon with fennel and apple salad
1 godz. 20 min
Chinese greens with XO sauce
1h 50min
Spiced panna cotta with orange gin jelly
24h 35min