Cihazlar ve Aksesuarlar
Fener Balığı ve Karides Çorbası
Hazırlık 25 dk
Toplam 1sa 15 dk
6 porsiyon
Malzemeler
-
derisiz kemiksiz fener balığı eti kemiği ile birlikte (bk. öneriler)350 - 500 g
-
soyulmamış çiğ karides orta boy, ayıklanmış (kafaları ve kabukları kenara ayrılmış)500 g
-
su750 g
-
havuç dilimlenmiş (1-2 cm)70 g
-
pırasa beyaz kısımları (dilimlenmiş 2-3 cm)60 g
-
soğan ikiye bölünmüş140 g
-
diş sarımsak3
-
sızma zeytinyağı15 - 20 g
-
beyaz şarap (bk. öneriler)50 g
-
doğranmış domates konservesi200 g
-
pirinç, beyaz, kısa tane25 g
-
safran lifi (isteğe bağlı)1 tutam
-
tuz1 ¼ - 1 ½ tk
-
tereyağı30 - 40 g
-
pul biber1 - 2 tutam
Zorluk
orta
Besin Değeri şuna göre 1 porsiyon
Protein
18 g
Kalori
791 kJ /
189 kcal
Yağ
10 g
Lif
1 g
Karbonhidrat
5 g
Gördüklerinizi beğendiniz mi?
Bu tarif ve 100 000'den fazla tarif sizi bekliyor!
Ücretsiz kaydol Daha fazla bilgiAyrıca öne çıkanlar
Çorba ve Pilavlar
25 Tarif
Türkiye
Türkiye
Bunları da beğenebilirsiniz...
Vanilya ve Beyaz Şaraplı Armutlar ile Badem Kıtırı
Değerlendirme yok
Frambuazlı Salata Sosu
10 dk
Erik Clafoutis
Değerlendirme yok
Tavuklu ve Körili Darı
35 dk
Protein Tozlu Frambuazlı Cheesecake
3sa 30 dk
Rokforlu ve etli pırasa çorbası
30 dk
Buharda Dil Balığı ve Beyaz Peynirli Roka Salatası
50 dk
Sabayon
15 dk
Taze Mısır Polentalı Balık Filetosu
1sa 5 dk
Peynirli Karides Tava
35 dk
Ballı Cheesecake
4sa 20 dk
Taneli Sebze Çorbası
50 dk