Cihazlar ve Aksesuarlar
Fener Balığı ve Karides Çorbası
Hazırlık 25 dk
Toplam 1sa 15 dk
6 porsiyon
Malzemeler
-
derisiz kemiksiz fener balığı eti kemiği ile birlikte (bk. öneriler)350 - 500 g
-
soyulmamış çiğ karides orta boy, ayıklanmış (kafaları ve kabukları kenara ayrılmış)500 g
-
su750 g
-
havuç dilimlenmiş (1-2 cm)70 g
-
pırasa beyaz kısımları (dilimlenmiş 2-3 cm)60 g
-
soğan ikiye bölünmüş140 g
-
diş sarımsak3
-
sızma zeytinyağı15 - 20 g
-
beyaz şarap (bk. öneriler)50 g
-
doğranmış domates konservesi200 g
-
pirinç, beyaz, kısa tane25 g
-
safran lifi (isteğe bağlı)1 tutam
-
tuz1 ¼ - 1 ½ tk
-
tereyağı30 - 40 g
-
pul biber1 - 2 tutam
Zorluk
orta
Besin Değeri şuna göre 1 porsiyon
Protein
18 g
Kalori
791 kJ /
189 kcal
Yağ
10 g
Lif
1 g
Karbonhidrat
5 g
Gördüklerinizi beğendiniz mi?
Bu tarif ve 100 000'den fazla tarif sizi bekliyor!
Ücretsiz kaydol Daha fazla bilgiAyrıca öne çıkanlar
Çorba ve Pilavlar
25 Tarif
Türkiye
Türkiye
Bunları da beğenebilirsiniz...
Minestrone İtalyan Sebze Çorbası
45 dk
Rokforlu ve etli pırasa çorbası
30 dk
Fındık, Armut ve Rokfor Peynirli Salata
Değerlendirme yok
Dondurulmuş Çilekli Daiquiri
10 dk
Yabani Havuçlu ve Limonlu Tavuk
Değerlendirme yok
Hindiba ve Gorgonzola Peynirli Puf Börekleri
1sa 5 dk
Donmuş Meyve Püresi 2
Değerlendirme yok
Kremalı ve Beyaz Şarap Soslu Midye
45 dk
Kırmızı Orman Meyveleri Likörü
25 dk
Şeker Şurubu
30 dk
Çıtır Tavuk, Coleslaw ve Ballı Hardallı Mayonez
1sa 10 dk
Frenk Soğanlı Patates ve Kuşkonmaz Eşliğinde Bonfile
1sa