Cihazlar ve Aksesuarlar
Fener Balığı ve Karides Çorbası
Hazırlık 25 dk
Toplam 1sa 15 dk
6 porsiyon
Malzemeler
-
derisiz kemiksiz fener balığı eti kemiği ile birlikte (bk. öneriler)350 - 500 g
-
soyulmamış çiğ karides orta boy, ayıklanmış (kafaları ve kabukları kenara ayrılmış)500 g
-
su750 g
-
havuç dilimlenmiş (1-2 cm)70 g
-
pırasa beyaz kısımları (dilimlenmiş 2-3 cm)60 g
-
soğan ikiye bölünmüş140 g
-
diş sarımsak3
-
sızma zeytinyağı15 - 20 g
-
beyaz şarap (bk. öneriler)50 g
-
doğranmış domates konservesi200 g
-
pirinç, beyaz, kısa tane25 g
-
safran lifi (isteğe bağlı)1 tutam
-
tuz1 ¼ - 1 ½ tk
-
tereyağı30 - 40 g
-
pul biber1 - 2 tutam
Zorluk
orta
Besin Değeri şuna göre 1 porsiyon
Protein
18 g
Kalori
791 kJ /
189 kcal
Yağ
10 g
Lif
1 g
Karbonhidrat
5 g
Gördüklerinizi beğendiniz mi?
Bu tarif ve 100 000'den fazla tarif sizi bekliyor!
Ücretsiz kaydol Daha fazla bilgiAyrıca öne çıkanlar

Çorba ve Pilavlar
25 Tarif
Türkiye
Türkiye
Bunları da beğenebilirsiniz...
Etli Biber Dolması (8 aydan büyük bebekler için)
1sa 5 dk
Ahtapot Salatası (vakumda pişirme)
8sa
Balık Buğulama ve Sebzeler
30 dk
'Eggnog' Konyak Likörü
15 dk
Sebzeli ve Kırmızı Şarap Soslu Bonfile
45 dk
Ispanaklı Patates Çorbası, Sütlü Yumurta Karoları ile
45 dk
Buharda Dil Balığı ve Beyaz Peynirli Roka Salatası
50 dk
Frambuazlı Balzamik Çektirmesi
73sa
Piña Colada
15 dk
Kalamarlı Börülce Yahnisi
5sa 15 dk
Barbekü Sos
1sa 40 dk
Humus
1sa