Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 80 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 200 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 40 g masła
- 700 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
- 1 łyżeczka soli gruboziarnistej
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 liść laurowy, suszony
- 2 - 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście, drobno pokrojonej
-
½ - 1
łyżeczka tymianku, suszonego
veya 2 - 3 gałązki tymianku, świeżego
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 1203.3 kJ / 287.6 kcal
- Protein
- 10.8 g
- Karbonhidrat
- 18.8 g
- Yağ
- 19.1 g
- Doymuş Yağ
- 8 g
- Lif
- 6.3 g
- Sodyum
- 541.6 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Purée ziemniaczane z groszkiem i mięta
45 phút
Gulasz z polentą
2h
Gulasz z drobiowych serc i pieczarek
2 Std. 25 Min
Marchewka z kuminem
35 Min
Spaghetti z małżami, grzybami i karczochami
50 phút
Japoński pikantny krem jajeczny (chawanmushi)
35 Min
Risotto z łososiem i bulwą kopru włoskiego
35 Min
Szpinak z sezamem i sosem sojowym
25 Min
Ragout z jagnięciny
1sa 10 dk
Gulasz poleszucki
1 Std. 15 Min
Risotto z jarmużem
50 phút
Caldeirada - portugalska zupa rybna
45 phút