Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 100 g havuç, parçalara bölünmüş (2 cm)
- 2 - 3 diş sarımsak
- 125 g kırmızı mercimek, yıkanmış, süzdürülmüş (bk. öneri)
- 320 g su
- 2 yk limon suyu
- ½ tk karabiber
- ¾ tk kimyon
- ½ tk tuz
- 95 g tahin
- 1 - 2 yk sızma zeytinyağı
- ¼ tk susam
- ¼ tk çörek otu
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 869 kJ / 208 kcal
- Protein
- 9 g
- Karbonhidrat
- 11 g
- Yağ
- 13 g
- Lif
- 7 g
Alternatif tarifler
Bademli Yoğurtlu Ekmek
1 Std. 20 Min
Kaju Fıstığı Ezmesi
50 min
Kanton Usulü Karidesli Pilav
50 min
Fındıklı Peynir Ezmesi
15 Min
Babagannuş
1 Std.
Domates ve Mercimekli Fırınlanmış Yumurta
45 min
Pancarlı Peynirli Ezme
15 Min
Yulaflı Muzlu Kurabiye
50 min
Taze Otlu, Glütensiz Kırmızı Mercimek Keki
25h 10min
Kurutulmuş Domates Ezmesi
30 min
Keten Tohumlu ve Susamlı Pratik Ekmek
1 Std. 35 Min
Haşhaşlı Cevizli Gümüşhacıköy Çöreği
50 min