Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Çıtır Tavuk
- 230 g beyaz tost ekmeği, kenarları kesilmiş, dörde bölünmüş
- 50 g riviera zeytinyağı
- 1200 g tavuk göğsü, şeritler halinde kesilmiş (yakl. 2 cm x 12-14 cm x 2 cm)
- 1 ½ tk tuz
- 2 tk sarımsak tozu
- ¼ tk kuru fesleğen
- 1 tk kuru kekik
- ½ tk toz karabiber
- ¾ tk toz hardal
- 1 ½ tk toz tatlı kırmızı biber
- ¾ tk kurutulmuş zencefil tozu
- ½ tk toz acı kırmızı biber
- 100 g un
- 4 yumurta
Ballı Hardallı Mayonez
- 500 g ayçiçek yağı
- 2 yumurta
- 3 tk limon suyu
- 5 tk hardal
- 2 tutam toz karabiber
- ¼ tk tuz
- 75 g bal
- 55 g su
Coleslaw ve Tavukların Pişirilmesi
- 300 g beyaz lahana, küçük parçalara bölünmüş (2-3 cm)
- 150 g havuç, dilimlenmiş (2 cm)
- 165 g yeşil elma, dörde bölünmüş, çekirdekleri çıkarılmış
- 20 g soğan
- 1 tutam tuz
- 1 tutam toz karabiber
- ayçiçek yağı, kızartmak için
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 5222 kJ / 1249.3 kcal
- Protein
- 52.4 g
- Karbonhidrat
- 46.5 g
- Yağ
- 95.8 g
- Lif
- 4.9 g
Alternatif tarifler
Alfredo Sos
35min
Karamelize Beyaz Çikolata
18h
Patlıcan Beğendi
50 Min
Beyaz Şaraplı Mantar Soslu Köfteler
35min
Labne Peyniri
24h 15 min
Pancar Carpaccio
Değerlendirme yok
Köri, Kuzu Üzüm ve Mayonezli Tavuk Ezmesi ( Coronation Chicken)
45 Min
Kore Usulü Kızarmış Tavuk
4 Std.
Fındıklı Peynir Ezmesi
15min
Turna Yemişli ve Bademli Tavuk Salatası
15min
Pratik Peynirli Sufle
45 Min
Sebzeli Levrek Çorbası
40min