Çıtır Tavuk, Coleslaw ve Ballı Hardallı Mayonez
TM5

Çıtır Tavuk, Coleslaw ve Ballı Hardallı Mayonez

4.7 (16 değerlendirme)

Malzemeler

Çıtır Tavuk

  • 230 g beyaz tost ekmeği, kenarları kesilmiş, dörde bölünmüş
  • 50 g riviera zeytinyağı
  • 1200 g tavuk göğsü, şeritler halinde kesilmiş (yakl. 2 cm x 12-14 cm x 2 cm)
  • 1 ½ tk tuz
  • 2 tk sarımsak tozu
  • ¼ tk kuru fesleğen
  • 1 tk kuru kekik
  • ½ tk toz karabiber
  • ¾ tk toz hardal
  • 1 ½ tk toz tatlı kırmızı biber
  • ¾ tk kurutulmuş zencefil tozu
  • ½ tk toz acı kırmızı biber
  • 100 g un
  • 4 yumurta

Ballı Hardallı Mayonez

  • 500 g ayçiçek yağı
  • 2 yumurta
  • 3 tk limon suyu
  • 5 tk hardal
  • 2 tutam toz karabiber
  • ¼ tk tuz
  • 75 g bal
  • 55 g su

Coleslaw ve Tavukların Pişirilmesi

  • 300 g beyaz lahana, küçük parçalara bölünmüş (2-3 cm)
  • 150 g havuç, dilimlenmiş (2 cm)
  • 165 g yeşil elma, dörde bölünmüş, çekirdekleri çıkarılmış
  • 20 g soğan
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam toz karabiber
  • ayçiçek yağı, kızartmak için

Besin Değeri
şuna göre 1 porsiyon
Kalori
5222 kJ / 1249.3 kcal
Protein
52.4 g
Karbonhidrat
46.5 g
Yağ
95.8 g
Lif
4.9 g

Gördüklerinizi beğendiniz mi? Bu ve 80 000’den fazla başka tarif sizi bekliyor!

Ücretsiz kaydol

30 günlük ücretsiz denememize kaydolun ve Cookidoo® dünyasını keşfedin. Koşulsuz şartsız.

Daha fazla bilgi

Alternatif tarifler