Akdeniz Usulu Sucuklu Deniz Ürünleri Risotto
TM5 TM6

Akdeniz Usulu Sucuklu Deniz Ürünleri Risotto

5.0 (6 değerlendirme)

Malzemeler

  • 400 g kabuklu midye, temizlenmiş
    veya 400 g dondurulmuş kabuklu midye, temizlenmiş, çözdürülmüş
  • 160 g soğan, ikiye bölünmüş
  • 2 diş sarımsak
  • 40 g zeytinyağı
  • 200 g kalamar halkası
    veya 200 g dondurulmuş kalamar halkası, çözdürülmüş
  • 200 g karışık biber (örn. kırmızı, yeşil), parçalara bölünmüş (3 cm)
  • 50 g sucuk, ince dilimlenmiş
  • 400 g konserve doğranmış domates, suyuyla birlikte
  • 1 ½ tk tuz
  • 2 tutam safran lifi
  • 200 g su
  • ½ tk ev yapımı tavuk bulyon ezmesi,
    veya ¼ küp tavuk bulyon
  • 350 g risotto pirinci
  • 50 g herhangi bir karides cinsi, ayıklanmış, temizlenmiş
  • 1 - 2 yk tereyağı
  • 1 limon, dilimler halinde kesilmiş, servis için

Besin Değeri
şuna göre 1 porsiyon
Kalori
1593 kJ / 377 kcal
Protein
17 g
Karbonhidrat
51 g
Yağ
11 g

Gördüklerinizi beğendiniz mi? Bu ve 80 000’den fazla başka tarif sizi bekliyor!

Ücretsiz kaydol

30 günlük ücretsiz denememize kaydolun ve Cookidoo® dünyasını keşfedin. Koşulsuz şartsız.

Daha fazla bilgi

Alternatif tarifler