Uyumlu sürümler
Portakallı Zencefil Soslu Ördek Göğsü, Patates Püresi ve Börülce
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 40 g soğan, ikiye bölünmüş
- 1 diş sarımsak
- 20 g taze zencefil, soyulmuş, ince dilimlenmiş (2 mm)
- 60 g portakal marmeladı
- 1 tutam taze kekik yaprağı
- 20 g zeytinyağı
-
20
g balzamik sirke
veya 20 g şeri sirkesi -
50
g porto şarabı
veya tatlı kırmızı şarap - 550 g su
- 1 tk tuz
- ½ tk toz karabiber
-
2
ördek göğsü, derisiz, kemiksiz (her biri yakl. 150-200 g) (bk. öneriler)
veya 2 tavuk göğsü, derisiz (her biri yakl 225 g), boydan ikiye kesilmiş - 350 g patates, soyulmuş, parçalara bölünmüş (1 cm)
- ½ tk toz tatlı kırmızı biber, toz
- 30 g tereyağı
- 120 g süt
- 120 - 150 g taze börülce, temizlenmiş, gerekiyorsa ikiye bölünmüş
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 3136 kJ / 750 kcal
- Protein
- 43 g
- Karbonhidrat
- 60 g
- Yağ
- 33 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Körili Tavuklu Wrap
50 min
Frenk Soğanlı Patates ve Kuşkonmaz Eşliğinde Bonfile
1h
Pirinç Pilavı (Baldo Pirinç ile)
40 min
Ton Balıklı Makarna
1h
Mercimekli Enginarlı Tavuklu Semizotu Salatası
4sa 45 dk
Fındıklı Bolonez Sos (Vejetaryen)
35 min
Tavuklu ve Körili Darı
Brak ocen
Elmalı Kek
1h
7 Baharatlı Tavuk ve Pilav
35 min
Bolonez Sos
1h 5 min
Beyaz Şaraplı Mantar Soslu Köfteler
35 min
Kremalı Mantarlı Et
1h 10 min