
Uyumlu sürümler
Portakallı Zencefil Soslu Ördek Göğsü, Patates Püresi ve Börülce
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 40 g soğan, ikiye bölünmüş
- 1 diş sarımsak
- 20 g taze zencefil, soyulmuş, ince dilimlenmiş (2 mm)
- 60 g portakal marmeladı
- 1 tutam taze kekik yaprağı
- 20 g zeytinyağı
-
20
g balzamik sirke
veya 20 g şeri sirkesi -
50
g porto şarabı
veya tatlı kırmızı şarap - 550 g su
- 1 tk tuz
- ½ tk toz karabiber
-
2
ördek göğsü, derisiz, kemiksiz (her biri yakl. 150-200 g) (bk. öneriler)
veya 2 tavuk göğsü, derisiz (her biri yakl 225 g), boydan ikiye kesilmiş - 350 g patates, soyulmuş, parçalara bölünmüş (1 cm)
- ½ tk toz tatlı kırmızı biber, toz
- 30 g tereyağı
- 120 g süt
- 120 - 150 g taze börülce, temizlenmiş, gerekiyorsa ikiye bölünmüş
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 3136 kJ / 750 kcal
- Protein
- 43 g
- Karbonhidrat
- 60 g
- Yağ
- 33 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Pizza Margherita
2h 15min
Zeytinyağlı Enginar
1h
Yılbaşı Ağacı Ekmeği
2 Std. 20 Min
Ekmek Çanağında Dana Yahni
6h 30min
Buharda pişmiş köfteler
30min
Kenevir Tohumu Sütü
10min
Şiş Köfte ve Kişnişli Yoğurt Sos
1h 20min
Çin Usulü Dana Eti
1h 20min
Kuzu Gerdan Yahni
1h 45min
Tavuk Dürüm
40min
Bol Baharatlı Fırında Çipura
1 Std. 15 Min
Çilekli Frambuazlı Cheesecake
5h 20 min