Uyumlu sürümler
Portakallı Zencefil Soslu Ördek Göğsü, Patates Püresi ve Börülce
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 40 g soğan, ikiye bölünmüş
- 1 diş sarımsak
- 20 g taze zencefil, soyulmuş, ince dilimlenmiş (2 mm)
- 60 g portakal marmeladı
- 1 tutam taze kekik yaprağı
- 20 g zeytinyağı
-
20
g balzamik sirke
veya 20 g şeri sirkesi -
50
g porto şarabı
veya tatlı kırmızı şarap - 550 g su
- 1 tk tuz
- ½ tk toz karabiber
-
2
ördek göğsü, derisiz, kemiksiz (her biri yakl. 150-200 g) (bk. öneriler)
veya 2 tavuk göğsü, derisiz (her biri yakl 225 g), boydan ikiye kesilmiş - 350 g patates, soyulmuş, parçalara bölünmüş (1 cm)
- ½ tk toz tatlı kırmızı biber, toz
- 30 g tereyağı
- 120 g süt
- 120 - 150 g taze börülce, temizlenmiş, gerekiyorsa ikiye bölünmüş
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 3136 kJ / 750 kcal
- Protein
- 43 g
- Karbonhidrat
- 60 g
- Yağ
- 33 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Beyaz Şaraplı Mantar Soslu Köfteler
35 dk
Kıymalı Ispanak
45 Min
Çilekli Salata Sosu
5 Min
Buharda Dil Balığı ve Beyaz Peynirli Roka Salatası
50 Min
Zeytinyağlı Enginar
1 Std.
Cosmopolitan
5 Min
Teriyaki Soslu Somon ve Sebzeler
50 Min
Pakette Sardalya ve Fasulye Salatası
1 Std.
Alabalık ve Sebzeli Makarna Salatası
45 Min
Kremalı Mantar Soslu Patatesli Somon
50 Min
Fırında Ispanaklı Yumurta
35 dk
Bal ve Misket Limonu Soslu Hawaii Salatası
15 dk