Portakallı Zencefil Soslu Ördek Göğsü, Patates Püresi ve Börülce

Portakallı Zencefil Soslu Ördek Göğsü, Patates Püresi ve Börülce

Değerlendirme yok
Hazırlık 35 dk
Toplam 1sa 10 dk
2 porsiyon

Malzemeler

  • soğan ikiye bölünmüş
    40 g
  • diş sarımsak
    1
  • taze zencefil soyulmuş, ince dilimlenmiş (2 mm)
    20 g
  • portakal marmeladı
    60 g
  • taze kekik yaprağı
    1 tutam
  • zeytinyağı
    20 g
  • balzamik sirke
    20 g
    20 g şeri sirkesi
  • porto şarabı
    50 g
    tatlı kırmızı şarap
  • su
    550 g
  • tuz
    1 tk
  • toz karabiber
    ½ tk
  • ördek göğsü, derisiz, kemiksiz (her biri yakl. 150-200 g) (bk. öneriler)
    2
    2 tavuk göğsü, derisiz, (her biri yakl 225 g), boydan ikiye kesilmiş
  • patates soyulmuş, parçalara bölünmüş (1 cm)
    350 g
  • toz tatlı kırmızı biber toz
    ½ tk
  • tereyağı
    30 g
  • süt
    120 g
  • taze börülce temizlenmiş, gerekiyorsa ikiye bölünmüş
    120 - 150 g

Besin Değeri şuna göre 1 porsiyon

Kalori 750 kcal / 3136 kJ
Protein 43 g
Yağ 33 g
Karbonhidrat 60 g

Gördüklerinizi beğendiniz mi?

Bu tarif ve 100.000'den fazla tarif sizi bekliyor!

30 günlük ücretsiz denememize kaydolun ve Cookidoo® dünyasını keşfedin. Hiçbir koşul yok.

Ücretsiz kaydol Daha fazla bilgi


Bunları da beğenebilirsiniz...