Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 250 g couscous
- 400 g water
- 1 tsp ras el hanout (see tip)
- 1 tsp fine sea salt
- 100 g dried apricots, pitted
- 60 g blanched almonds
- 400 g onions, halved
- 200 g carrots, cut in pieces
- 20 g olive oil, plus 2 Tbsp
- 500 g lamb meat
- 200 g aubergines
- 100 g tinned chopped tomatoes
-
½
vegetable stock cube (for 0.5 l)
veya 1 tsp vegetable stock paste, homemade - 1 tsp ground ginger
- ½ tsp ground cinnamon
-
2
pinches saffron threads
veya 1 tsp ground turmeric - 1 - 2 tsp lemon juice, to taste
- ½ tsp ground cumin
- 2 pinches ground black pepper
- 40 - 50 g honey, to taste
-
½
bunch fresh coriander, leaves only, chopped (see tip)
veya ½ bunch fresh parsley, leaves only, chopped (see tip)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 3459 kJ / 827 kcal
- Protein
- 41 g
- Karbonhidrat
- 100 g
- Yağ
- 28 g
- Lif
- 16 g
Alternatif tarifler
Sri Lankan Red Beef Curry
1h 35min
Cumin Lamb and Aubergine Stew
1 Std. 10 Min
Cassoulet with Duck and Extra Veg
1 Std.
Quick Lamb Dhansak
50 Min
Chicken Tagine with Prunes, Figs and Honey
45 Min
Salmon with Ginger Sauce and Spiced Cashews
30 Min
Lamb Spezzatino
1h 45min
Sea Bass with Cavolo Nero, Cannellini Beans and Red Pepper
30 Min
Luxury Fish Pie with Parmesan and Garlic Sweet Potato Mash
1 Std. 20 Min
Smoked Mackerel Pâté
55 Min
Sea Bass with Raisins and Pine Nuts
45 Min
Beef Bourguignon
1 Std. 30 Min