Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 250 g couscous
- 400 g water
- 1 tsp ras el hanout (see tip)
- 1 tsp fine sea salt
- 100 g dried apricots, pitted
- 60 g blanched almonds
- 400 g onions, halved
- 200 g carrots, cut in pieces
- 20 g olive oil, plus 2 Tbsp
- 500 g lamb meat
- 200 g aubergines
- 100 g tinned chopped tomatoes
-
½
vegetable stock cube (for 0.5 l)
veya 1 tsp vegetable stock paste, homemade - 1 tsp ground ginger
- ½ tsp ground cinnamon
-
2
pinches saffron threads
veya 1 tsp ground turmeric - 1 - 2 tsp lemon juice, to taste
- ½ tsp ground cumin
- 2 pinches ground black pepper
- 40 - 50 g honey, to taste
-
½
bunch fresh coriander, leaves only, chopped (see tip)
veya ½ bunch fresh parsley, leaves only, chopped (see tip)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 3459 kJ / 827 kcal
- Protein
- 41 g
- Karbonhidrat
- 100 g
- Yağ
- 28 g
- Lif
- 16 g
Alternatif tarifler
Luxury Fish Pie with Parmesan and Garlic Sweet Potato Mash
1h 20 min
Salmon with Ginger Sauce and Spiced Cashews
30 min
Salmon en Croute with Lemon Risotto
45 min
Chicken and Chorizo Filo Pie
2h
Kedgeree
45 min
One-pot Moussaka
30 min
Asian Steamed Side of Salmon
1h 45 min
Chilli Beef with Lemon Feta
30 min
Ras el Hanout
15min
Lebanese Lamb Puff Pastry Tart
1h
Sea Bass with Cavolo Nero, Cannellini Beans and Red Pepper
30 min
Chicken Tagine with Prunes, Figs and Honey
45 min