Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 800 g Kartoffeln, festkochend, klein, längs halbiert
- 400 g Auberginen, in Stücken (3 cm)
- 6 EL Olivenöl
- 2 EL Sesam, geschält
- 2 EL Sesam, dunkel
- 1 EL Kreuzkümmelsamen
- 2 TL Salz
- 30 g glatte Petersilie, abgezupft
- 20 g Minze, abgezupft, und etwas mehr zum Bestreuen
- 200 g Tomaten, geviertelt, entkernt
- 1 rote Zwiebel, halbiert
- 200 g Gurken, mini, Bio, entkernt, in Stücken
- 1 rote Spitzpaprika, in Stücken
- 3 EL Granatapfelsirup
- ½ TL Pfeffer
- ½ TL Chiliflocken
- 150 g Griechischer Joghurt (10% Fett)
- 50 g Schmand
- 15 g Zitronensaft
- 10 g Sesamöl, geröstet
- 1 TL Oregano, getrocknet
- 1 Prise Zucker
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Portion
- Kalori
- 2337 kJ / 558 kcal
- Protein
- 12 g
- Karbonhidrat
- 48 g
- Yağ
- 32 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Bulgursalat mit Roter Bete und Kichererbsen
1u.
Bulgursalat - Kısır
1u.
Auberginensalat - Baba Gannuş
1u.
Auberginen-Curry-Dip (Bangladesh)
30 min
Möhren-Aprikosen-Köfte mit Joghurt-Minz-Dip
40min
Tabouleh
15min
Tabouleh mit Aprikosen
35min
Orientalischer Kartoffelsalat
2h
Bulgur-Auflauf
1 Std. 20 Min
Persisches Pilaw mit Masala-Joghurt
30 min
Kichererbsen-Feta-Salat mit Datteldressing
40min
Koftas in Tahin-Sauce
50min