Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Soup (jelly)
- 200 g bacon, cut into pieces
- 2 slices fresh ginger (1 cm), peeled
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 400 g water
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground white pepper
- 1 ½ tsp gelatine powder
Dough
- 240 g baker's flour
- 120 g plain flour
- 350 g boiling water
- 1 tbsp oil
Filling
- 3 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 20 g fresh ginger, peeled
- 200 g pork mince
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground white pepper
- 1 tsp soy sauce
- 1 tbsp Chinese cooking wine
- 100 g shrimp (small), peeled (see Tips)
Assembly and cooking
- oil, for greasing
- plain flour, for dusting
- 500 g boiling water
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 243 kJ / 57.8 kcal
- Protein
- 3.7 g
- Karbonhidrat
- 6.8 g
- Yağ
- 1.6 g
- Doymuş Yağ
- 0.4 g
- Lif
- 0.4 g
- Sodyum
- 149.9 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Dim sum 'Shao mai'
2 Std.
Banh bao (steamed pork buns)
2h 45min
Char siu bao pork buns
6h 35min
Wonton soup
1h
Jiao zi (Chinese dumplings)
50 Min
Peking-style duck pancakes
8h 50min
Steamed cabbage and pork dumplings
1h 35min
Prawn dumplings (xia jiao)
1h 15min
Banh mi (Vietnamese sandwich)
4h 35min
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
1h
Pork gyoza with soy dipping sauce
1h
Steamed pork buns (baozi)
2 Std. 30 Min