Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Vorteig
- 60 g Wasser
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 80 g Dinkel-Vollkornmehl (siehe Tipp)
Quellstück
- 25 g Leinsamen
- 3 TL Flohsamenschalen (siehe Tipp)
- 25 g Quinoa
- 25 g Sonnenblumenkerne
- 200 g Wasser
Hauptteig
- 10 g Öl und etwas mehr zum Einfetten
- 160 g Wasser und etwas mehr zum Bearbeiten
- 5 g frische Hefe
- 330 g Dinkel-Vollkornmehl
- 25 g Roggenmehl Type 1150 oder 960 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 15 g Zitronensaft
- 1 ½ TL Salz (7-9 g)
- 2 EL Quinoa
- 1 EL Sonnenblumenkerne
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Stück
- Kalori
- 4548 kJ / 1086 kcal
- Protein
- 38 g
- Karbonhidrat
- 155 g
- Yağ
- 29 g
- Lif
- 27.6 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Kartoffel-Walnuss-Brot
15 Std. 40 Min
Dinkelbrot mit Kürbiskernen
15 Std. 45 Min
Dinkelweckerl
23 godz. 40 min
Dinkelsemmerl
14 Std. 30 Min
Wachauer Laberl
15 godz. 20 min
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20h 10min
Kosaken-Doppelbrot
14 Std. 30 Min
Hafer-Körner-Brot
11h 40min
Möhren-Körner-Brote
15 Std.
Müsliweckerl
15 Std. 30 Min
Dinkel-Wolke
16 Std. 30 Min
Körnerbrötchen mit Erdnüssen
3u. 40min