Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Roggensauerteig
- 130 g Wasser
- 10 g Anstellgut (Roggensauerteig)
- 100 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
Hauptteig
- 150 g Wasser, kalt
- 200 g Buttermilch, kalt
- 150 g Dinkel-Vollkornmehl (siehe Tipp) und etwas mehr zum Bearbeiten
- 100 g Weizenmehl Type 550 oder 700
- 250 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
-
10
g Gerstenbackmalz (siehe Tipp)
veya 10 g Honig - 5 g frische Hefe
- 2 TL Brotgewürz (siehe Tipp)
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 2 EL Öl und etwas mehr zum Einfetten
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Scheibe
- Kalori
- 656 kJ / 161 kcal
- Protein
- 5 g
- Karbonhidrat
- 28 g
- Yağ
- 2 g
- Lif
- 3.1 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Roggensauerteig
96 Std. 20 Min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14 godz. 30 min
Gewürzbrot
16 Std. 30 Min
Einfaches Mischbrot
3 Std. 40 Min
Roggen-Schmalz-Brot
16 Std. 10 Min
Kosaken-Doppelbrot
14 godz. 30 min
Zwirbel-Graubrot
16h
Roggenmischbrot ohne Hefe
16 Std. 45 Min
Wachauer Laberl
15 Std. 20 Min
Bauernbrot
16h 15 min.
Mediterranes Kräuter-Topfen-Brot
16h 40 min
Kommissbrot
15sa 30 dk