
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 50 g fresh ginger
- 150 g chicken thigh with skin, boneless, cut in cubes (2 cm)
- 3 tbsp light soy sauce
- 1 tsp dark soy sauce
- ¼ tsp sesame oil
- 1 tsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 2100 g water
- 300 g glutinous rice soaked for 2 hours, rinsed
- ¼ tsp salt
- 1 tsp sugar
- 1 pinch white pepper powder
- 2 garlic cloves
- 30 g shallots
- 40 g cooking oil plus extra for greasing
- 10 g dried shrimp rinsed
- 100 g Chinese sausages (approx 2 sausages), cut in slices (0.2 cm)
- 15 g Chinese dried mushrooms soaked to soften, cut in halves
- 2 lotus leaves soaked in hot water to soften, stem removed, cut in halves
- 2 salted egg yolks cut in halves (isteğe bağlı)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 451 kcal / 1887 kJ
- Protein
- 24.7 g
- Yağ
- 5.6 g
- Karbonhidrat
- 72.3 g
- Lif
- 3.6 g