Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 50 g Zwiebel, halbiert
- 50 g Tomaten, in Stücken
Masala
- 25 g Öl
- 1 TL Kichererbsen, geschält, halbiert (Chana Dal), siehe Tipp
- 1 TL Bockshornkleeblätter, getrocknet (Methi)
- 1 TL schwarze Senfkörner
- 1 TL Asafoetida (siehe Tipp)
- 2 - 4 rote Chilischoten, getrocknet, (z.B. Kashmiri), nach Geschmack
Suppe und Fertigstellung
- 1 Stück Tamarinde, getrocknet (5 cm), 15 Minuten in heißem Wasser eingeweicht
- 1200 g Wasser
- 150 g Kichererbsen, geschält, halbiert (Chana Dal), siehe Tipp
- 100 g Auberginen, in Stücken (2 cm)
- 100 g Butternuss-Kürbis, geschält, in Stücken (2 cm)
-
100
g Prinzessbohnen, frisch, in Stücken (2 cm)
veya 100 g Prinzessbohnen, TK, in Stücken (2 cm) - 1 ½ TL Kurkuma, gemahlen
- 1 ½ TL Zucker
- 1 ½ TL Salz
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Portion
- Kalori
- 702 kJ / 168 kcal
- Protein
- 8 g
- Karbonhidrat
- 23 g
- Yağ
- 5 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Tarka Dal
9h 5min
Zitronenreis
40min
Biryani-Reis
45min
Puri
35min
Brinjal Pickle (Auberginen Pickle)
35min
Koriander Chutney
5 Min
Baingan Bhurta (Auberginen Bhurta)
30min
Parathas mit Blumenkohl gefüllt
45min
Kardamom-Rosen-Shortbread
1h 30min
Kashmiri Reis
30min
Indische Linsensuppe
45min
Chicken Jalfrezi
1h