![Black tahini and beetroot hommus Black tahini and beetroot hommus](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/14E9BF53-0C45-499F-90C2-5370E5EFCF9A/Derivates/234FC068-9EAC-4E86-9651-5B4459DB777B.jpg)
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 4 raw beetroots (approx. 500 g), peeled and cut into pieces (2 x 3 cm)
- 4 garlic cloves, unpeeled
- 1 tsp cumin seeds
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 4 tbsp olive oil
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 2 tbsp black tahini
- 50 g lemon juice
- 1 tbsp balsamic vinegar
- olive oil, for drizzling
- 2 tbsp fresh flat-leaf parsley, leaves only, cut into pieces
- Besin Değeri
- şuna göre 555 g
- Kalori
- 5917.8 kJ / 1414.4 kcal
- Protein
- 39.9 g
- Karbonhidrat
- 141.1 g
- Yağ
- 81.7 g
- Doymuş Yağ
- 10.3 g
- Lif
- 38.4 g
- Sodyum
- 1737.3 mg
Alternatif tarifler
Dukkah
25 Min
Coriander pesto
5 min
White bean dip with chimichurri
15 min
Salsa verde
5 min
Spiced roasted mixed nuts
25 Min
Smashed pea and bean dip
30min
Hazelnut dukkah with fennel
50min
Oatcakes with Moroccan hommus
50min
Grilled eggplant dip
2 Std.
Falafel with beetroot hommus
20min
Pear mulled wine
30min
Hommus
15 min