Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Lamb shanks
- 20 g olive oil, plus extra for frying
- 1 tsp salt, plus extra for seasoning
- 1 tsp ground black pepper, plus extra for seasoning
- 3 pieces lemon peel (approx. 1 x 10 cm strips), no white pith
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 4 garlic cloves
- 2 eschalots (approx. 50 g)
- 130 g dry white wine
- 700 g tomato passata
- 400 g water
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 50 g tomato paste
- 6 lamb shanks
- 100 g plain flour
- 200 g carrot, cut into pieces (1-2 cm)
- 200 g zucchini, cut into pieces (1-2 cm)
- 100 g pitted green Sicilian olives
- 220 g dried risoni pasta
Feta topping
- 2 garlic cloves
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 4 sprigs fresh thyme, leaves only
- ¼ tsp dried chilli flakes
- 30 g olive oil
- 20 g lemon juice
- 200 g feta cheese, cut into cubes (2 cm)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 2948.4 kJ / 702 kcal
- Protein
- 42.9 g
- Karbonhidrat
- 51.7 g
- Yağ
- 34.3 g
- Doymuş Yağ
- 11.2 g
- Lif
- 8.8 g
- Sodyum
- 1593.6 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Beef stroganoff
35min
Chicken, leek and corn pie
1 godz. 15 min
Spiced lamb pie
40min
Mongolian lamb hot pot
3h 25 min
Pork san choy bau
25min
Lamb Moussaka
1h 30min
Beef ragu
1h 25min
Layered lamb curry
1 godz.
Lamb spezzatino
1h 45min
Chicken cacciatore
50min
Curry lamb cutlets
1 godz.
Paprika chicken with sour cream sauce
1 godz. 15 min