Pistacjowa carbonara

Pistacjowa carbonara

4.3 178 değerlendirme
Hazırlık 15 dk
Toplam 40 dk
4 porcje

Malzemeler

  • 60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    60 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 30 g sera pecorino (opcjonalnie)
  • 100 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
  • 1 łyżeczka oleju o neutralnym smaku np. rzepakowego, z pestek winogron, słonecznikowego
  • 4 żółtka
  • ¼ łyżeczki soli
  • ⅓ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 15 g oliwy z oliwek
    15 g oleju
  • 150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 1200 g wody
  • 350 g makaronu, suchego, typu rigatoni
    350 g makaronu, suchego, typu penne rigate

Zorluk

kolay


Besin Değeri şuna göre 1 porcję

Protein 30.7 g
Kalori 3280.9 kJ / 784.2 kcal
Yağ 42.1 g
Lif 5.8 g
Karbonhidrat 72.8 g

Gördüklerinizi beğendiniz mi?

Bu tarif ve 100 000'den fazla tarif sizi bekliyor!

30 günlük ücretsiz denememize kaydolun ve Cookidoo® dünyasını keşfedin. Hiçbir koşul yok.

Ücretsiz kaydol Daha fazla bilgi


Bunları da beğenebilirsiniz...