Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 200 g basmati rice
- 20 g chickpea (besan) flour
- 40 g ghee (see Tips)
- 1 tsp cumin seeds
- ½ tsp fennel seeds
- 1 pinch asafoetida (see Tips)
- 300 g red onion, cut into quarters
- 3 cm piece fresh ginger, cut into pieces
- 3 garlic cloves
- 400 g water
- 400 g canned chopped tomatoes
- 1 ½ tsp sea salt
- ½ tsp Kashmiri chilli powder
- 10 g ground turmeric
- 1 tsp ground coriander
- ½ tsp ground black pepper
- 1 tbsp green mango powder (see Tips)
- 1 ½ tsp garam masala (see Tips)
- 800 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 500 g after draining)
- 20 g lemon juice
- 2 tbsp raisins, to garnish (optional)
- natural yoghurt, to garnish
- 1 fresh long green chilli, trimmed and cut into thin slices, to garnish
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1648.8 kJ / 392.5 kcal
- Protein
- 14.7 g
- Karbonhidrat
- 40.8 g
- Yağ
- 16 g
- Doymuş Yağ
- 6.8 g
- Lif
- 14.2 g
- Sodyum
- 1324.6 mg
Alternatif tarifler
Sabji (vegetable) curry
30min
Loaded chickpea masala with spelt chapatis (Diabetes)
40min
Yellow Curry with Mushroom and cauliflower (Dandelion restaurant)
55 min
Ala hodi (Potato curry)
40min
BBQ Jackfruit Burritos
45min
Lion's Mane Mushroom Curry
45min
Smoky bean and tomato bowl (Diabetes, TM6)
30min
Lentil curry (dahl)
30min
Tandoori Cauliflower with red lentil dahl and raita
1 Std.
Moong Dhall (Green Peas Dhall)
40min
Sweet potato korma with crispy potato skins
55 min
Chhole (chickpea curry)
35min