Tavuklu Buddha Bowl

Tavuklu Buddha Bowl

5.0 1 değerlendirme
Hazırlık 35 dk
Toplam 1sa
4 porsiyon

Malzemeler

Haşlanmış Pirinç
  • su
    1000 g
  • tuz
    1 ½ tk
  • zeytinyağı
    20 g
  • basmati pirinci yıkanmış, süzdürülmüş
    250 g
Tavuk
  • soya sosu
    2 yk
  • susam yağı, kavrulmuş
    1 yk
    1 yk zeytinyağı
  • tavuk göğsü, derisiz, kemiksiz uzun şeritler halinde kesilmiş (3 cm kalınlığında)
    250 g
Sebzeler
  • havuç soyulmuş, uç kısımları kesilmiş
    120 g
  • avokado sert ve olgun, soyulmuş, yarıya bölünmüş
    200 g
  • erik domates sert, besleyiciye tam olarak sığacak büyüklükte (2 küçük domates)
    180 - 200 g
  • kırmızı soğan dikey olarak yarıya bölünmüş (½- 1 soğan)
    100 g
  • salatalık soyulmuş veya soyulmamış, uç kısımları kesilmiş
    200 g
  • marul (yedikule marulu), kök kısmı kesilmiş, besleyicinin geniş kısmına sığmıyorsa ikiye bölünmüş
    160 g
Yoğurt ve Kişniş Sosu
  • kişniş, taze sadece yapraklar ve süslemek içim ekstra 1 dal kişniş yaprağı
    7 dal
  • tuz
    ½ tk
  • toz karabiber
    3 tutam
  • yoğurt tam yağlı
    250 g
  • mayonez
    100 g
  • kaju, kavrulmuş, tuzsuz
    4 yk

Besin Değeri şuna göre 1 porsiyon

Kalori 638.4 kcal / 2671.2 kJ
Protein 23.6 g
Yağ 44.3 g
Karbonhidrat 40.5 g
Lif 8.8 g
Doymuş Yağ 7.4 g
Sodyum 1855.9 mg

Gördüklerinizi beğendiniz mi?

Bu tarif ve 100.000'den fazla tarif sizi bekliyor!

30 günlük ücretsiz denememize kaydolun ve Cookidoo® dünyasını keşfedin. Hiçbir koşul yok.

Ücretsiz kaydol Daha fazla bilgi


Bunları da beğenebilirsiniz...