Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 150 - 190 g soğan, dörde bölünmüş
- 25 - 45 g kereviz sapı, dilimlenmiş (3-4 cm)
- 3 diş sarımsak
- 40 g zeytinyağı
- 150 g basmati pirinci
- 750 g kemiksiz, yağsız kuzu kolu, kuşbaşı kesilmiş (2-3 cm)
- 850 g su
- 2 tk tuz
- 1 - 2 tutam toz karabiber
- ½ - 1 tk kuru kekik
- ½ - 1 tk kuru biberiye
- 1 - 2 tutam toz tarçın
- 350 g patlıcan, alacalı soyulmuş ve dilimlenmiş (1 cm)
- su
- 20 - 25 g tereyağı
- 3 - 4 yk dolmalık fıstık, hafifçe kavrulmuş
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 2653 kJ / 634 kcal
- Protein
- 43.5 g
- Karbonhidrat
- 64.8 g
- Yağ
- 22.4 g
Alternatif tarifler
Ali Nazik
1h 10min
Biber Soslu Hindi Köftesi
55min
Nane, Tarçın ve Zencefilli Çay
Keine Bewertungen
Salatalık Turşusu (Tatlı)
Keine Bewertungen
Köri, Kuzu Üzüm ve Mayonezli Tavuk Ezmesi ( Coronation Chicken)
45min
Vakumda Pişmiş Armut ve Tarçın Sos
Keine Bewertungen
Bearnez Soslu Az Pişmiş Bonfile (vakumda pişirme)
2h 20min
Körili Elma ve Tatlı Patates Eşliğinde Pastırmalı Tavuk Sarma
Keine Bewertungen
Hünkar Beğendi
1h 5min
Pancar Soslu Hellim Peynirli Mücver
1h
Karides Sote
10min
Tavuklu Pilav
1h 10min