
Cihazlar ve Aksesuarlar
Fırınlanmış Hindi ve Sebzeli Gravy Sos
Hazırlık 50 dk
Toplam 55sa
10 porsiyon
Malzemeler
Pişirmeden 2 gün önce - salamura
-
hindi (6.5-8 kg)1
-
su hindiyi kaplamak için ekstra su1150 g
-
deniz tuzu iri taneli, iyotsuz340 g
-
esmer şeker280 g
-
bal230 g
-
yenibahar tane85 g
-
sarı hardal tohumu60 g
-
tane karabiber60 g
-
karanfil16 adet
-
yıldız anason8 adet
-
kuru defne yaprağı8 adet
-
kakule15 adet
-
soğan dörde bölünmüş290 g
-
zencefil, taze kök ince dilimlenmiş30 - 40 g
-
çubuk tarçın3
-
portakal dilimlenmiş2
Fırınlanmış Hindi
-
tereyağı parçalara bölünmüş (2-3 cm)230 g
-
beyaz şarap800 g
-
tuz1 tk
-
karabiber1 tk
-
havuç parçalara bölünmüş (4-5 cm)170 g
-
soğan sekize bölünmüş280 g
-
kereviz kökü parçalara bölünmüş (4-5 cm)280 g
-
tereyağı yumuşak120 g
Sebzeli Gravy Sos
-
un100 g
Besin Değeri şuna göre 1 porsiyon
Kalori
802 kcal /
3356 kJ
Protein
86 g
Yağ
39 g
Karbonhidrat
22 g
Lif
3 g
Doymuş Yağ
21 g
Sodyum
563 mg
Gördüklerinizi beğendiniz mi?
Bu tarif ve 100.000'den fazla tarif sizi bekliyor!
Ücretsiz kaydol Daha fazla bilgiAyrıca öne çıkanlar

Yılbaşı Kutlaması
25 Tarif
Türkiye
Türkiye

Yılbaşı Tarifleri
7 Tarif
Türkiye
Türkiye