Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Pişirmeden 2 gün önce - salamura
- 1 hindi (6.5-8 kg)
- 1150 g su, hindiyi kaplamak için ekstra su
- 340 g deniz tuzu, iri taneli, iyotsuz
- 280 g esmer şeker
- 230 g bal
- 85 g yenibahar, tane
- 60 g sarı hardal tohumu
- 60 g tane karabiber
- 16 adet karanfil
- 8 adet yıldız anason
- 8 adet kuru defne yaprağı
- 15 adet kakule
- 290 g soğan, dörde bölünmüş
- 30 - 40 g zencefil, taze kök, ince dilimlenmiş
- 3 çubuk tarçın
- 2 portakal, dilimlenmiş
Fırınlanmış Hindi
- 230 g tereyağı, parçalara bölünmüş (2-3 cm)
- 800 g beyaz şarap
- 1 tk tuz
- 1 tk karabiber
- 170 g havuç, parçalara bölünmüş (4-5 cm)
- 280 g soğan, sekize bölünmüş
-
280
g kereviz kökü, parçalara bölünmüş (4-5 cm)
veya kereviz sapı - 120 g tereyağı, yumuşak
Sebzeli Gravy Sos
- 100 g un
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 3356 kJ / 802 kcal
- Protein
- 86 g
- Karbonhidrat
- 22 g
- Yağ
- 39 g
- Doymuş Yağ
- 21 g
- Lif
- 3 g
- Sodyum
- 563 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Tereyağlı Krema
10 min
Çiğ Köfte
1 Std. 45 Min
Patates ve Sebze Püresi
45 Min
Hainan Usulü Tavuklu Pilav
1 godz. 20 min
Somonlu ve Çin Lahanalı Somon Salatası
Değerlendirme yok
Buharda pişmiş karides
15min
Ballı Cheesecake
4h 20min
Yoğurt Soslu Keçi Peynirli Flan ve Pırasa
Değerlendirme yok
Frambuazlı Balzamik Çektirmesi
Değerlendirme yok
Kremalı Mantar Soslu Hindi ve Spaetzle
45 Min
Krem Karamel (Flan)
2 Std. 45 Min
Somon ve İnce Bulgur, Kurutulmuş Domatesler İle
35 Min