Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Pişirmeden 2 gün önce - salamura
- 1 hindi (6.5-8 kg)
- 1150 g su, hindiyi kaplamak için ekstra su
- 340 g deniz tuzu, iri taneli, iyotsuz
- 280 g esmer şeker
- 230 g bal
- 85 g yenibahar, tane
- 60 g sarı hardal tohumu
- 60 g tane karabiber
- 16 adet karanfil
- 8 adet yıldız anason
- 8 adet kuru defne yaprağı
- 15 adet kakule
- 290 g soğan, dörde bölünmüş
- 30 - 40 g zencefil, taze kök, ince dilimlenmiş
- 3 çubuk tarçın
- 2 portakal, dilimlenmiş
Fırınlanmış Hindi
- 230 g tereyağı, parçalara bölünmüş (2-3 cm)
- 800 g beyaz şarap
- 1 tk tuz
- 1 tk karabiber
- 170 g havuç, parçalara bölünmüş (4-5 cm)
- 280 g soğan, sekize bölünmüş
-
280
g kereviz kökü, parçalara bölünmüş (4-5 cm)
veya kereviz sapı - 120 g tereyağı, yumuşak
Sebzeli Gravy Sos
- 100 g un
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 3356 kJ / 802 kcal
- Protein
- 86 g
- Karbonhidrat
- 22 g
- Yağ
- 39 g
- Doymuş Yağ
- 21 g
- Lif
- 3 g
- Sodyum
- 563 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Fırında Parmesan Kıtırlı Somon ve Sebzeler, Limonlu Krema Sos
1小时
Ballı Gün Kurusu Hoşafı
5 Std. 40 Min
Kuru Fasulye ve Bal Kabağı Çorbası
40min
Kinoa ve Meksika Fasulyeli Vegan Burger Köftesi
1小时
Vegan Makarna
1小时
Baharatlı Karamel Soslu Minik Muzlar
Değerlendirme yok
Sabayon Soslu Elma
40min
Karidesli ve Sarımsak Soslu Pirinç Şehriyesi
1小时 15 分钟
Barbekü Sos
1hod. 40min
Acı Biberli Sebze
1 godz. 5 min
Kuzu ve Patlıcanlı Pilav
1h 20min
Patates ve Havuç Püresi
45 Min