Uyumlu sürümler
Auberginen mit Erdnuss-Kokossauce und Reis
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 180 g Erdnüsse, geröstet, gesalzen
- 120 g Zwiebeln, halbiert
- 1 rote Chilischote, frisch, entkernt, in dünnen Ringen
-
5 - 10
g Kurkuma, frisch, in dünnen Scheiben
veya ½ TL Kurkuma, gemahlen - 2 Knoblauchzehen
- 30 g Öl
- ½ TL Koriander, gemahlen
- 400 g Auberginen, in Würfeln (3 cm)
- 1 Dose Kokosmilch (400 g)
- 1400 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
veya 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 40 g Sojasauce
- 1 EL brauner Zucker
- ½ TL Ingwer, gemahlen
- 2 - 3 Prisen Nelkenpulver
- 2 - 3 Prisen Zimt
- 1 ½ TL Salz
- 300 g Basmati-Reis (Garzeit 12-16 min)
- Koriander, abgezupft, zum Garnieren
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Portion
- Kalori
- 2419 kJ / 578 kcal
- Protein
- 15 g
- Karbonhidrat
- 58 g
- Yağ
- 30 g
- Doymuş Yağ
- 12 g
- Lif
- 6 g
- Sodyum
- 978 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Blumenkohl Tikka Masala
35 Min
Glasnudeln mit grünen Bohnen
30 Min
Veganes Champignon-Masala
25 Min
Kartoffel-Curry
30 Min
Gedämpfter Pak Choi mit Knoblauch-Ingwer-Sauce und Basmati-Reis
40 min
Nudeln mit Austernpilzsauce
40 min
Butter-Paneer-Masala
40 min
Auberginen-Tomaten-Curry
30 Min
Spaghettinester mit Auberginencreme
40 min
Kürbis-Pilz-Ragout
40 min
Feurige Ingwer-Limettensuppe mit Räuchertofu
30 Min
Pad Thai
40 min