Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Minz-Joghurt
- 1 Knoblauchzehe
- 4 Stängel Minze, abgezupft
- 400 g Griechischer Joghurt (10% Fett)
- 10 g Zitronensaft
- 15 g Olivenöl
- ¾ TL Salz
- 50 g Granatapfelkerne
Auberginen-Paneer-Röllchen
-
30
g Ghee
veya 30 g Öl - 350 g Aubergine, längs in 10 Scheiben (ca. 2 mm dick)
- 30 g Babyspinat, frisch
- 200 g Paneer, in Stiften (5 x 1,5 cm), siehe Tipp
Linsensauce
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 1 frische Chilischote, rot, entkernt, in Ringen
- 1 TL Curry
- 1 TL Zimt, gemahlen
- 1 TL Kurkuma, gemahlen
- 1 TL Kreuzkümmel, gemahlen
- 1 TL Kardamom, gemahlen
- ½ TL Salz
-
40
g Ghee
veya 40 g Öl - 1 TL Senfkörner
- 200 g rote Linsen, getrocknet, abgespült
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- 450 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe
veya 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 30 g Babyspinat, frisch
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Portion
- Kalori
- 2456 kJ / 587 kcal
- Protein
- 29 g
- Karbonhidrat
- 56 g
- Yağ
- 30 g
- Lif
- 13.3 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Zaalouk (Auberginen-Salat)
50min
Samosas mit Auberginen-Linsen-Bolognese
1 Std. 30 Min
Spinat-Empanada
1h
Linsen-Moussaka
2 Std. 30 Min
Veganes Austernpilz-Schawarma
45min
Aubergine-Parmaggiana
1h 10min
Tostadas mit Jackfrucht und Pico de Gallo
1h 10min
Vegetarischer Parmentier mit Auberginen-Linsen-Bolognese
1 godz. 40 min
Melanzane alla Parmigiana
1h 10min
Bulgur-Auflauf
1 godz. 20 min
Knuspriger koreanischer Tofu
1 godz. 20 min
Auberginen-Auflauf mit Tomaten-Sugo
1h 50min