Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 800 g water
- 30 g chicken stock powder, homemade or store-bought
- 300 g chicken fillets, cut in thin strips
- 20 g dried black fungus, soaked to soften, stems removed, cut in thin strips
- 30 g dried scallops, soaked to soften, smashed to shred
- 4 dried shiitake mushrooms, rinsed, soaked to soften, stems removed, cut in thin strips
-
4
tbsp cornflour (starch)
veya 4 tbsp water chestnut flour - 80 g glass noodles, soaked to soften, cut in 3 cm strips
- 20 g light soy sauce
- 10 g dark soy sauce
- 2 pinches white pepper powder
- 2 eggs, lightly beaten
- 1 tbsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao) (isteğe bağlı)
- 1 - 2 tsp toasted sesame oil
- 1 - 2 tbsp black vinegar
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 539 kJ / 129 kcal
- Protein
- 10 g
- Karbonhidrat
- 11 g
- Yağ
- 5 g
- Doymuş Yağ
- 1 g
- Lif
- 1 g
- Sodyum
- 127 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20min
Hakka Yam Abacus
20min
Homemade Fish Ball Soup
2h
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1h 5min
Yam Rice
45 min
Shallot Oil
25 min
Olive Vegetable Rice
1h 5min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30 min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1h 45min
Chicken porridge with century egg
30 min
Teochew Seafood Porridge
45 min
Rice Wine Chicken
30 min