Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 100 g canola oil
- 1 tbsp dried chilli flakes
- 350 g peeled raw prawns
- cold water, to cover
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only
- 2 ½ tsp caster sugar
- 20 g Chinese black vinegar
- 30 g tamari
- 30 g water
- 50 g canned bamboo shoots, drained
- 10 g fresh ginger
- 1 tsp cornflour
- 1 - 2 pinches sea salt
- 50 g pork fat, minced (optional)
- 2 tsp oyster sauce
- 1 tsp sesame oil
- 2 tsp Shaoxing wine
- 1 pinch ground white pepper
Dumpling wrappers
- 125 g wheaten flour (see Tips)
- 60 g tapioca starch, plus extra to dust
- 1 pinch sea salt
- 125 g boiling water
- 20 g canola oil
- 600 g water, to steam
- fresh coriander, leaves only, to garnish
- Besin Değeri
- şuna göre 1 pieces
- Kalori
- 416.6 kJ / 99.2 kcal
- Protein
- 4.5 g
- Karbonhidrat
- 5.7 g
- Yağ
- 6.4 g
- Doymuş Yağ
- 0.8 g
- Lif
- 1 g
- Sodyum
- 261.7 mg
Alternatif tarifler
Jiao zi (Chinese dumplings)
50min
Steamed greens with lemon feta
20min
Prawn dumplings (xia jiao)
1h 15min
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
1h
Chilli crab with coconut rice and sambal (Mark LaBrooy)
1h 30min
Charcoal bao buns
1h 50min
Cherry Blossom Steamed Dumplings
1 Std. 5 Min
Sous-vide fish with lemon and herbs
1h 15min
Pork and prawn dumplings
55min
Gua bao (braised pork belly in bao buns)
2 Std.
Sticky bottom dumplings (Brett McGregor)
1h
Chile con queso cob loaf
40min