Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Dipping sauce
- 100 g soy sauce
- 25 g rice wine vinegar
- 1 tbsp sesame oil
- ½ - 1 tsp dried chilli flakes, to taste
- 1 tsp toasted sesame seeds
Dumpling dough
- 350 g water
- 215 g wheat starch (see Tips), plus extra for dusting
- 20 g potato starch
- 90 g tapioca starch
Filling
- 5 cm piece fresh ginger, peeled
- 3 pieces dried shiitake mushrooms, cut into slices
- 50 g spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces (3 cm)
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only
- 170 g shrimp (small), peeled (see Tips)
- 1 tbsp sesame oil
- 1 tbsp sake
- 1 tbsp soy sauce
- 1 pinch ground white pepper
Assembly and cooking
- 1 carrot (large), cut in 20 thin slices
- oil, for greasing
- 600 g water
- Besin Değeri
- şuna göre 1 piece
- Kalori
- 366.2 kJ / 87.2 kcal
- Protein
- 2.2 g
- Karbonhidrat
- 13.3 g
- Yağ
- 2.6 g
- Doymuş Yağ
- 0.4 g
- Lif
- 0.9 g
- Sodyum
- 432.5 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Japanese pumpkin dumplings in dashi broth (Matthew Kenney)
2h 10min
Cherry Blossom Steamed Dumplings
1h 5min
Steamed cabbage and pork dumplings
1h 35min
Pork gyoza with soy dipping sauce
1h
Pork and prawn dumplings
55min
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
1h
Soup dumplings (xiao long bao)
26h 50 min.
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40min
Sichuan pepper and chilli salt squid
30min
Cha gio (spring rolls)
55min
Prawn Dumplings
1h 15min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50min