Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Dumpling wrappers
- 75 g plain flour
- 1 egg yolk
- 25 g water
- 1 - 2 pinches salt
Pork and prawn filling
- 80 g peeled raw prawns
- 1 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into thirds
- 100 g pork mince
- 1 tsp sesame oil
- 1 tsp Chinese cooking wine
- 2 tsp light soy sauce
- 1 - 2 pinches white pepper
- ¼ tsp cornflour, plus extra for dusting
Assembly
- 500 g water, plus extra for brushing
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 213 kJ / 50.7 kcal
- Protein
- 3.9 g
- Karbonhidrat
- 5 g
- Yağ
- 1.8 g
- Doymuş Yağ
- 0.5 g
- Lif
- 0.2 g
- Sodyum
- 112.6 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Wonton soup
1j
Prawn wontons
2h
Wonton wrappers
55 menit
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
1j
Dim sum 'Shao mai'
2h
Steamed cabbage and pork dumplings
1h 35min
Teriyaki salmon bao
1h 50min
Cha gio (spring rolls)
55 menit
Prawn dumplings (xia jiao)
1j 15 menit
Pork gyoza with soy dipping sauce
1j
Jiao zi (Chinese dumplings)
50 menit
Steamed pork buns (baozi)
2j 30 menit