Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Dumpling wrappers
- 75 g plain flour
- 1 egg yolk
- 25 g water
- 1 - 2 pinches salt
Pork and prawn filling
- 80 g peeled raw prawns
- 1 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into thirds
- 100 g pork mince
- 1 tsp sesame oil
- 1 tsp Chinese cooking wine
- 2 tsp light soy sauce
- 1 - 2 pinches white pepper
- ¼ tsp cornflour, plus extra for dusting
Assembly
- 500 g water, plus extra for brushing
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 213 kJ / 50.7 kcal
- Protein
- 3.9 g
- Karbonhidrat
- 5 g
- Yağ
- 1.8 g
- Doymuş Yağ
- 0.5 g
- Lif
- 0.2 g
- Sodyum
- 112.6 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
San choy bau (Matt Sinclair)
30min
Prawn dumplings with dipping sauce (Brendan Pang)
2 Std. 50 Min
Steamed cabbage and pork dumplings
1h 35 min
Parmesan-crusted lamb cutlets, creamed spinach and smashed spuds
1 Std. 15 Min
Pork gyoza with soy dipping sauce
1 Std.
Xian rou bao zi (steamed pork buns)
2 Std. 30 Min
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
1 Std.
Ginger beer and sesame dipping sauce (for dumplings)
10 Min
Prawn dumplings (xia jiao)
1 Std. 15 Min
Cha gio (spring rolls)
55 min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50min
Prawn spring rolls with sweet and sour sauce
1 Std. 20 Min