Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Lamb burgers
- 70 g fine burghul (see Tips)
- water, for soaking
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 4 sprigs fresh mint, leaves only
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 eschalots (approx. 80 g)
- 2 garlic cloves
- 20 g extra virgin olive oil
- 500 g lamb mince
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
Harissa yoghurt dressing
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 20 g lemon juice
- 200 g Greek-style natural yoghurt
- 1 tbsp harissa paste (see Tips)
- ½ tsp salt
Cooking and assembly
- oil, for brushing
- 6 round bread rolls, cut into halves lengthways and toasted
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1855.9 kJ / 441.9 kcal
- Protein
- 27.5 g
- Karbonhidrat
- 43.5 g
- Yağ
- 16.4 g
- Doymuş Yağ
- 4.2 g
- Lif
- 4.5 g
- Sodyum
- 1041.1 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Spiced lamb pie
40 min
Lamb and fennel ragu
4h 35min
Lamb saag
1h 30min
Lamb korma
4h
Gyoza meatballs
35 min
Thai beef salad
1 Std. 15 Min
Lamb tikka with spicy eggplant
40 min
Spiced lamb flatbread
2h
Moroccan lamb with pilaf
5u. 40min
Beef brisket chilli con carne
7h
Cajun chicken schnitzel and slaw
45 min
Murgh makhani (Butter chicken)
1 Std. 15 Min