Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Lamb burgers
- 70 g fine burghul (see Tips)
- water, for soaking
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 4 sprigs fresh mint, leaves only
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 eschalots (approx. 80 g)
- 2 garlic cloves
- 20 g extra virgin olive oil
- 500 g lamb mince
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
Harissa yoghurt dressing
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 20 g lemon juice
- 200 g Greek-style natural yoghurt
- 1 tbsp harissa paste (see Tips)
- ½ tsp salt
Cooking and assembly
- oil, for brushing
- 6 round bread rolls, cut into halves lengthways and toasted
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1855.9 kJ / 441.9 kcal
- Protein
- 27.5 g
- Karbonhidrat
- 43.5 g
- Yağ
- 16.4 g
- Doymuş Yağ
- 4.2 g
- Lif
- 4.5 g
- Sodyum
- 1041.1 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Spiced lamb pie
40p
Moroccan lamb meatballs with batbout flatbreads
1 Std. 50 Min
Jalapeño and lime chicken burger with corn smash
1h 15min
Lamb korma
4h
Salmon kebabs with coriander chilli mayonnaise
50 Min
Moroccan chicken and cauliflower cous cous
25 dk
Indian kofta curry with broccoli rice
50 Min
Lamb and fennel ragu
4h 35 min
Jalapeño and lime chicken burger with corn smash (MEATER+®)
1h 15min
Lamb shanks with risoni and feta
3h 50 min
Lamb saag
1 Std. 30 Min
Murgh makhani (Butter chicken)
1h 15min