Wellington Usulü Bonfile ve Kırmızı Şarap Sosu

Wellington Usulü Bonfile ve Kırmızı Şarap Sosu

Değerlendirme yok
Hazırlık 40 dk
Toplam 2sa 10 dk
4 porsiyon

Malzemeler

Mantar Karışımı
  • kestane mantarı dörde bölünmüş
    225 g
  • porcini mantarı, kurutulmuş 15 dk kaynar suda ıslatılmış, süzdürülmüş ve fazla suyu sıkılmış
    10 g
  • soğan ikiye bölünmüş
    50 g
  • tereyağı küp küp kesilmiş
    30 g
  • diş sarımsak
    1
  • Madeira şarabı, tatlı
    50 g
  • taze kekik yaprağı
    2 dal
  • tuz
    1 tutam
  • toz karabiber
    1 tutam
Wellington Usulü Bonfile
  • tereyağı küp küp kesilmiş ve 1-2 saat dondurulmuş
    200 g
  • un serpmek için ekstra un
    200 g
  • su soğuk
    90 g
  • tuz
    ½ tk
  • riviera zeytinyağı kızartmak ve yağlamak için
  • dana bonfile her biri 180-200 g ve 3-4 cm kalınlığında
    4
  • toz karabiber
  • un serpmek için
  • yumurta, büyük boy (63-73 gr) çırpılmış
    2
Kırmızı Şarap Sosu
  • soğan ikiye bölünmüş
    50 g
  • diş sarımsak
    1
  • taze kekik yaprağı
    1 dal
  • tereyağı küp küp kesilmiş
    50 g
  • porto şarabı
    100 g
  • kırmızı şarap
    150 g
  • sıvı et suyu sıcak
    100 g
  • balzamik sirke
    20 g
  • esmer şeker
    35 g
  • tuz damak tadına göre
    1 tutam
  • toz karabiber damak tadına göre
    1 tutam

Besin Değeri şuna göre 1 porsiyon

Kalori 967 kcal / 4024 kJ
Protein 49 g
Yağ 66 g
Karbonhidrat 34.8 g

Gördüklerinizi beğendiniz mi?

Bu tarif ve 100.000'den fazla tarif sizi bekliyor!

30 günlük ücretsiz denememize kaydolun ve Cookidoo® dünyasını keşfedin. Hiçbir koşul yok.

Ücretsiz kaydol Daha fazla bilgi


Bunları da beğenebilirsiniz...