Cihazlar ve Aksesuarlar
Karayip Yahnisi ve Buharda Pirinç Pilavı
Hazırlık 25 dk
Toplam 9sa 15 dk
4 porsiyon
Malzemeler
Karayip yahnisi
-
800 g yahnilik kuzu eti, kemiksiz, parçalara bölünmüş (3-4 cm)kemiksiz kuzu kol parçalara bölünmüş (3-4 cm)800 g
-
taze sıkılmış portakal suyu50 g
-
limon suyu20 g
-
Worcestershire sosu60 g
-
diş sarımsak3
-
soğan ikiye bölünmüş150 g
-
sap kereviz parçalara bölünmüş (3-4 cm)180 g
-
kişniş yaprağı2 - 4 dal
-
kuru kekik2 - 3 tutam
-
1 kurutulmuş defne yaprağıtaze defne yaprağı2
-
toz acı kırmızı biber1 - 1 ½ tk
-
sıvı yağ25 g
-
20 g esmer şekerşeker20 g
-
domates püresi50 g
-
tuz1 ½ tk
-
su450 g
Buharda pirinç pilavı
-
basmati pirinci160 g
-
su300 g
-
tuz4 tutam
-
4 tk tereyağısıvı yağ4 tk
Zorluk
kolay
Besin Değeri şuna göre 1 porsiyon
Protein
45 g
Kalori
2438 kJ /
581 kcal
Yağ
23 g
Karbonhidrat
45 g
Gördüklerinizi beğendiniz mi?
Bu tarif ve 100 000'den fazla tarif sizi bekliyor!
Ücretsiz kaydol Daha fazla bilgiAyrıca öne çıkanlar
Her Katında Ayrı Lezzet
72 Tarif
Türkiye
Türkiye
Bunları da beğenebilirsiniz...
Basmati Pilavı
1sa
Ekmek Çanağında Domuz Bacon'lı Dana Yahni
6sa 30 dk
Et Bulyon (Sotelenmiş Sebzeli)
3sa
Yavaş Pişirilmiş Nohut
26sa 5 dk
Tavuklu ve Körili Darı
35 dk
Maca Tozlu Çikolata
50 dk
Haşlanmış Pirinç
25 dk
Tavuk ve Pirinç Şehriyeli Asya Usulü Çorba
1sa 15 dk
Makarna ve Ispanaklı Taze Sebze Çorbası
45 dk
Köri Soslu Kızarmış Çıtır Tavuk ve Pilav (Chicken Katsu Curry)
1sa 40 dk
Yavaş Pişirilmiş Sebzeli Dana Yahni
3sa 15 dk
Pirinç Pilavı (Osmancık Pirinci ile)
40 dk